fbpx

Un tânăr din New York s-a ales cu dosar penal pentru că a condus în Tritenii de Jos

Un tânăr din New York s-a ales cu dosar penal pentru că a condus în comuna Tritenii de Jos fără permis valabil în România.

”La data de 3 noiembrie a.c., în jurul  orei 03.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat un tânăr de 19 ani, din orașul New York, Statele Unite ale Americii, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Tritenii de Jos, județul Cluj, fără a deține permis de conducere internațional.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”, se arată buletinul de presă al IPJ Cluj.

Cetăţenii S.U.A. ce sosesc în România ca turişti pentru o vizită de cel mult 90 de zile trebuie să obţină un permis de conducere internaţional, International Driving Permit, şi să folosească permisul de conducere din Statele Unite numai împreună cu permisul de conducere international.

Ceţăţenii S.U.A. care au  permis de şedere în România  temporar sau pe termen lung îşi pot preschimba permisul de conducere din S.U.A. cu un permis de conducere din România, care va fi valabil pentru a conduce în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene.  Cerinţele pentru preschimbarea permisului de conducere din S.U.A. cu un permis de conducere din România sunt stabilite prin Ordinul Ministerului de Interne nr. 163/2011. Cetăţenii S.U.A. care doresc să-şi preschimbe permisul de conducere pot depune cerere la biroul local al Direcţiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru lista de cerinţe puteţi vizita site-ul DRPCIV. Printre actele necesare se numără cererea tip, permisul de conducere valabil, paşaportul S.U.A. şi permisul de şedere sau cartea de rezidenţă în România şi un certificat medical emis de o unitate de asistenţă medical autorizată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina