fbpx

Un sălăjan a cumpărat telefoane de peste 7.000 euro cu bancnote de 50 de euro false din „Grupul Napoli”

Un sălăjan a fost arestat preventiv pentru înșelăciune cu bani falși proveniți din zona Napoli, dar și pentru vânzarea de etnobotanice.

”La data de 12.06.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2021 şi până în prezent, inculpatul a deținut și comercializat substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive sub formă de cristale albe sau praf consumatorilor din județul Sălaj, prețul variind în funcție de cantitatea tranzacționată.

De asemenea, în sarcina acestuia s-a reținut că, în lunile ianuarie și februarie 2022 acesta a achiziționat, prin intermediul unui site dedicat comerțului on-line, mai multe telefoane mobile, prezentându-se persoanelor vătămate sub o identitate falsă și indicându-le o adresă care nu îi aparținea, din municipiul Cluj Napoca, în vederea expedierii produselor. Telefoanele mobile au fost achitate de inculpat cu sume cuprinse între 900 și 5.500 euro, compuse din bancnote cu cupiura de 50 de euro.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că bancnotele de 50 de euro folosite de inculpat pentru achitarea produselor sunt false și nu au putere circulatorie, făcând parte din clasa de tipuri de fals denumită generic „Grupul Napoli” datorită provenienței acestora din zona Napoli- Italia.

În această modalitate, au fost prejudiciate 10 persoane vătămate, inculpatul punând în circulație suma de 7.200 de euro, compusă din bancnote contrafăcute din cupiura de 50 de euro.”, a transmis DIICOT

La data de 12 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea formulată de către procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Sălaj, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!