fbpx

Un psiholog de la Centrul de consiliere Student Expert al UBB Cluj s-a sinucis

Un psiholog care organiza ateliere la Centrul de consiliere Student Expert al UBB Cluj s-a sinucis, cu toate că pe pagina de Facebook posta mesaje optimiste, iar colegii de la catedra de Psihologie nu au bănuit să aibă vreo problemă.

Psihologul Ligia Blidaru, în vârstă de 28 de ani, doctorandă la Facultata de Psihologie a UBB Cluj și voluntar la Centrul de consiliere Student Expert din Căminul 3 din complexul Hasdeu, s-a aruncat în noaptea de 14 spre 15 august de pe un bloc din cartierul clujean Mărăști. Un locatar din bloc a fost martor la tragedie.

Colegii de la Facultatea de Psihologie se declară cu totul șocați de ceea ce s-a întâmplat deoarece nimic din comportamentul ei nu anunța așa ceva. ”A fost foarte suprinzător și șocant pentru noi toți”, a spus pentru Clujust.ro un cadru didactic. Ba mai mult, tânăra era o luptătoare și credea în mai multe cauze. Motto-ul ei de pe pagina de Facebook, scris în engleză, se traduce astfel: ”Când viața e dulce, spune mulțumesc și săbătorești. Când viața e amară, spune mulțimesc și crește”

În 6 august, tânăra a avut o postare plină de optimism pe pagina ei de Facebook : ”Iată că a trecut puțin mai mult de un an de când am început să profesez și îmi pregătesc dosarul care îmi va atesta în mod oficial calitatea de consilier psihologic autonom. Dar mult mai importantă decât un titlu este călătoria inițiatică extraordinară prin care am trecut pentru a ajunge aici – și simt că m-am dezvoltat într-un an cât alții în șapte, lucru care mă uimește și mă face să mă simt, în mod paradoxal, umilă.

Așadar, pentru a serba evenimentul, doresc să transmit tuturor mesajul meu de recunoștință pentru sprijinul oferit în devenirea mea profesională. Le mulțumesc soțului, familiei, prietenilor și profesorilor care m-au ajutat să realizez că pot deveni ceea ce sunt acum. Le mulțumesc și celor care au trecut prin viața mea și nu îmi mai sunt alături, pentru că de la fiecare am avut de învățat multe despre mine și despre lume. Le mulțumesc colegilor, mentorilor, autorilor de articole și cărți care m-au ajutat când mă găseam la ananghie.

Mai ales le sunt recunoscătoare în parte fiecăruia dintre clienți, alături de care am învățat atât de multe și continui să învăț în fiecare săptămână cum le pot facilita mai bine dezvoltarea personală și profesională. Din păcate, nu le pot divulga numele și nici nu pot destăinui toate lucrurile minunate pe care le-am învățat de la ei, nici nu pot descrie frumusețea care se ascunde în fiecare.

Iar călătoria este abia la început! Ca semn al recunoștinței mele pentru tot ceea ce am avut plăcerea de a învăța și pentru că realizez că sunt încă multe lucruri pe care le pot învăța și multe persoane pe care le pot ajuta, ofer oricărei persoane, cuplu sau grup o ședință de consiliere gratuită. De asemenea, voi continua să organizez ateliere gratuite dedicate studenților, în cadrul Centrului de Consiliere Student Expert. Viitorul ascunde lucruri minunate!”, a scris Ligia. 

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns