Un polițist inculpat se grăbește cu procesul, dar instanța îi răspunde că ”din motive obiective, funcţionează cu un număr foarte redus de judecători”

O judecătorie din țară funcționează acum cu doi judecători delegați de la alte instanțe, după ce două judecătoare s-au pensionat deodată în iulie, iar un al treilea judecător a devenit procuror. Astfel, instanța Judecătoriei Topoloveni i-a respins cererea unui inculpat, de profesie polițist, de a preschimba un termen de judecată stabilit în luna noiembrie.

Criză acuztă de magistrați la Judecătoria Topoloveni din județul Argeș. Problema a apărut după ce două judecătoare au ieșit la pensie în luna iulie. Pentru scurt timp, instanța a funcționat doar cu judecătorul  Alexandru Viorel Chilom. De la 1 septembrie a plecat și acesta după ce a devenit procuror. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, notează Adevărul.ro

Judecătoria Topoloveni funcționează, în prezent, doar cu doi judecători delegați în luna august. Este vorba de  Elena-Camelia Pîrvu, care a fost președintele secției Conflicte de muncă și asigurări sociale la Tribunalul Argeș, și de Ana Sandu, judecător titular la Judecătoria Pitești, care a fost delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Topoloveni din data de 25 august 2023.

În acest condiții, un polițist, judecat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere, este nemulțumit de durata procesului.

Pentru că următorul termen de judecată a fost stabilit în iunie pentru 9 noiembrie 2023, polițistul a făcut, recent, o cerere de preschimbare a termenului. Inculpatul este nemulțumit că pe durata desfășurării procesului penal se află pus la dispoziția unității de poliție, în acest fel având diminuate semnificativ veniturile sale salariale. Din acest motiv a cerut instanței un termen de judecată mai rapid. Judecătoria Topoloveni i-a respins cererea ca neîntemeiată.

Se reţine de către instanţă că termenul de judecată acordat este unul rezonabil, având în vedere împrejurarea că la acest moment instanţa, din motive obiective, funcţionează cu un număr foarte redus de judecători. De aceea instanţa apreciază că cererea este neîntemeiată urmând a fi respinsă în consecinţă”, se arată în motivarea instanței.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că în aprilie 2020 a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

Comments

comentarii

Din dorința de a fi mai aproape de cele sfinte, un șofer a decis să-și parcheze bolidul chiar la intrarea în Biserica „Sfântul Mihail”.... Citește mai mult
O nouă tehnologie de inteligență artificială promite să transforme radical modul în care detectăm și tratăm bolile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns