Acasă » ȘTIRI » Un membru al unei bande de spărgători vestiți din Italia a fost prins la Cluj și arestat

Un membru al unei bande de spărgători vestiți din Italia a fost prins la Cluj și arestat

Un clujean din Cuzdrioara, membru al unei bande de spărgători vestiți din Italia, a fost prins la Cluj și arestat în baza mandatului european emis pe numele lui.

La data de 26 februarie, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Cuzdrioara, în colaborare cu cei din cadrul Poliției municipiului Dej, au depistat un bărbat un bărbat de 27 de ani, din comuna Cuzdrioara, judeţul Cluj, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de în baza ordonanţei emise de procuror, ulterior fiind arestat în baza mandatului emis de către magistrații Curții de Apel Cluj.

”Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Italia cu privire la executarea mandatului european de arestare emis la data de 14.02.2019, de către Giudice Indagini Preliminari presso il Tribunale di Lamezia Terme, Italia, privind pe persoana solicitată S G L şi, în consecinţă: În baza art. 103 alin. 6 din Legea nr. 302/2004 republicată şi modificată prin Legea 300/2013, dispune luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei solicitate S G L pe o durată de 30 zile, începând cu data 27 februarie 2019 şi până la data de 28 martie 2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare faţă de persoana solicitată S G L.

Constată că persoana solicitată S G L a fost de acord cu predarea şi că nu a renunţat la regula specialităţii conform art.103 alin. 5 din Legea 302/2004 republicată şi modificată prin Legea 300/2013. În baza art. 103 alin.6 din Legea nr.302/2004 republicată şi modificată prin Legea 300/2013, dispune predarea persoanei solicitate S G L către autorităţile judiciare din Italia. Constată că persoana solicitată S G L a fost reţinută din data de 26 februarie 2019 ora 12:00 şi până la data de 27 februarie 2019 ora 12:00 şi deduce această perioadă din durata de 30 de zile a mandatului de arestare. ”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

”Cel în cauză era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din  Italia, fiind cercetat pentru săvârșirea unei infracţiuni de tâlhărie și a două furturi calificate.

Astfel, în 2018, cel în cauză, în complicitate cu alte persoane, ar fi sustras din două locații circa 800 de euro și alte bunuri, respectiv mărfuri în valoare de 20.000 de euro; în ultimul caz în care ar fi utilizat violența pentru păstrarea bunurilor. De asemenea, acesta ar fi sutras un autoturism dintr-un garaj.”, arată reprezentanții IPJ Cluj.

Potrivit presei din Italia, Giovanni Lavinio Silaghi făcea parte dintr-o bandă specializată în spargeri cu o tehnică specială: lansarea de vehicule pentru a sparge imobile prin ferestre și obloane. De asemenea, s-a fost folosit și un autobuz școlar.

S-au dat 15 spargeri între provinciile Cosenza, Reggio, Catanzaro și Taranto. La operațiunea de capturare au participat polițiști din Celico, Cosenza, Corigliano – Rossano și Napoli, fiind reținute 9 persoane. Prejudiciul total este de aproximativ 200.000 de euro.

Mai jos îi puteți vedea în acțiune

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina