fbpx

Un medic cu patru facultăți, șef de promoție la drept: ”Învățați mereu! Viitorul va fi foarte imprevizibil”

Un medic din Cluj a absolvit până acum patru facultăți: de medicină, electronică, jurnalistică și, ultima, de drept, la facultatea de profil din Cluj a Universității ”Dimitrie Cantemir” București.

Medicul Mircea Dragoteanu este șeful de promoție al generației 2012-2016, forma de învățământ zi, de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Acesta este medic primar în medicină nucleară la Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie ”Prof dr Octavian Fodor” din Cluj. În calitate de șef de promoție, a ținut la festivitatea de absolvire un discurs emoționant și cu sfaturi înțelepte pentru mai tinerii lui colegi.

studenti festivitate absolvire facultatea de drept cantemir cluj 2016 (76)”Eu sunt un student mai atipic și din această perspectivă o să vă rog să-mi permiteți să adresez câteva cuvinte atât din punct de vedere al calității mele de student deosebit de onorat al acestei facultăți, cât și de absolvent al altor forme de învățământ superior. Am avut șansa și plăcerea ca înainte de a veni să fiu student la drept, alături de extraordonarii mei colegi, să termin facultățile de medicină, electronică și jurnalistică. De asemenean, să fac un doctorat în medicină și unul în istorie. Din această cauză, venind cu experiența altor facultăți și a altor universități, vreau să subpliniez că sunt deosebit de onorat ca astăzi să fiu absolvent al acestei valoroase și foarte serioase școli de drept. Vă felicit pe părinții care v-ați aduc aici copiii să învețe și pe cei care ați aprobat opțiunea lor de a veni să facă dreptul la ”Dimitrie Cantemir”.

Mă bucur să pot adresa, în fața dumneavoastră, sincere și calde mulțumiri cadrelor didactice ale facultății pentru modul în care ne-au dăruit efectiv știința, pasiunea și o parte din timpul atât de prețios al dânșilor. Le mulțumesc în numele meu și al colegilor pentru perseverența, seriozitatea și responsabilitatea cu care ne-au oferit șansa de a ști și privilegiul de a înțelege un domeniu foarte complicat și foarte greu care este dreptul și unul foarte încâlcit care este dreptul românesc.

Colegelor și colegilor, alături de care am avut bucuria de a fi din nou student și care m-au făcut să mă simt din nou foarte tânăr, la fel ca și ei, le mulțumesc pentru prietenie, pentru modul în care m-au adoptat, făcându-mă să fiu asemenea lor și pentur deosebita lor colegialitate. Lor aș dori să le adresez un mesaj special. Esența acestui mesaj special este următoarea: Învățați mereu! Încercați întotdeauna să înțelegeți bine ceea ce trebuie să știți. Viitorul va fi foarte imprevizibil. Fiți pregătiți pentru el! Ceea ce credem noi acum despre viitor este posibil să fie foarte diferit de viitorul însuși. Nu vă bazați planurile pe termen lung doar pe extrapolarea prezentului!”, a spus Dragoteanu. Discursul integral îl puteți vedea mai jos.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina