fbpx
Daniel Nițu și Florin Streteanu

Un lector și un profesor de la Drept UBB Cluj vor conferenția pentru judecători și procurori

Lectorul Daniel Nițu și profesorul Florin Streteanu de la Facultatea de Drept a UBB Cluj sunt printre cei zece experți care vor susține trei conferințe pe tema noilor coduri penal și de procedură penală pentru judecători și procurori. Între cei zece este și președintele Înaltei Curți, Livia Stanciu.

La data de 8 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii a lansat procedura de selecţie a zece experţi specializaţi în domeniile Noului Cod Penal şi Noului Cod de Procedură Penală, în vederea participării la 3 conferinţe în cadrul proiectului „Asistență pentru consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

În urma anunţului publicat pe site-urile Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii, care a avut ca termen limită de depunere 7 august 2015, au fost înregistrate 11 candidaturi.

În urma evaluării candidaturilor, comisia a decis selectarea, în calitate de experţi în vederea participării la 3 conferinţe în domeniile Noului Cod Penal şi Noului Cod de Procedură Penală (Output 2.1), în cadrul proiectului „Asistență pentru consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, a următoarelor persoane:

  • Ciolcă Iuliana Marilena, judecător, Curtea de Apel Bucureşti;
  • Drilea Marga Pompiliu Mariana, procuror, PÎCCJ-DIICOT Braşov;
  • Ghigheci Cristinel, judecător, Curtea de Apel Braşov;
  • Moroşanu Raluca, judecător, Curtea de Apel Bucureşti;
  • Niţu Daniel, lector univ. dr., Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj;
  • Popescu Mirela Sorina, judecător, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Stanciu Livia Doina, judecător, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Streteanu Florin, profesor, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj;
  • Toader Tudorel, profesor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi;
  • Udroiu Mihail, judecător, Curtea de Apel Oradea.

În cadrul selecției s-a cerut ”experiență profesională de minimum 10 ani în domeniul dreptului penal sau al celui procesual penal român (pentru fiecare an de experiență profesională acumulată peste minimul solicitat va fi acordat un punctaj suplimentar pentru fiecare an de experiență, până la maximum 5 puncte)Experiență ca formator sau cadru didactic universitar de minimum 7 ani, dovedită prin cursuri sau seminarii de formare profesională susținute în domeniul de referință (pentru fiecare an de experiență în plus ca formator sau cadru didactic universitar va fi acordat un punctaj suplimentar până la maximum 5 puncte); Participarea în cel puțin o comisie de elaborare sau analiză a noilor coduri penal și de procedură penală, publicarea de lucrări de specialitate în domeniul de referință vor fi punctate suplimentar (maxim 3 puncte).”

Cei zece experți vor participa la 3 conferințe în domeniile Noului Cod Penal și Noului Cod de Procedură Penală, cu durata de 2 zile, pentru aproximativ 75 de judecători și procurori fiecare, în cadrul proiectului. Conferințele vor avea loc în: 17-18 septembrie 2015; 22-23 octombrie 2015; 11-12 februarie 2016.

Comments

comentarii

USR cere conducerii Parlamentului să demareze de urgență procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului, în condițiile în care mandatul Renatei Weber la conducerea instituției a expirat „cu mai bine de jumătate de an în urmă”.... Citește mai mult
Probele de competențe vor avea loc după cursuri. Elevii de clasa a XII-a vin normal la program și rămân după ore să dea examenul.... Citește mai mult
Sărbători fericite!

Lasă un răspuns