fbpx

Un inspector de la Administrația Bazinală Someș-Tisa a obținut în instanță anularea detașării la 500 km de casă

Carmen Grozavu, inpectorul de la Administrația Bazinală Someș-Tisa ”pedepsit” pentru că a susținut-o pe șefa ei Florina Rus când a fost schimbată cu sinecuristul Valentin Avram, a câștigat în instanță anularea detașării absurde de la Cluj la Galați.

Tribunalul Cluj a pronunțat astăzi urmtăoarea sentință:

”Admite in parte actiunea formulata si completata de catre reclamanta Grozavu Carmen Cosmelia in contradictoriu cu parata Administația Națională Apele Române ABA Somel-Tisa. Dispune anularea Deciziei de detasare nr. 259/25.08.2020 emisa de catre parata.

Respinge cererea privind obligarea paratei la acordarea despagubirilor pentru daune morale.

Obliga parata la plata in favoarea reclamantei a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocatial partial.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Cluj.”

Procesul a început în decembrie 2020, când au fost și două abțineri: ”Admite declaratiile de abtinere formulate de asistentii judiciari Popa Carmen Ecaterina si Rosu Ioan de la solutionarea dosarului nr. 3529/117/2020 al Tribunalului Cluj. Fara cale de atac.Data in sedinta Camerei de Consiliu si pronuntata in sedinta publica azi 02.12.2020”

Carmen Grozavu (48 de ani), de 11 ani inspector de specialitate în cadrul Administrației Bazinale Someș-Tisa, declara în februarie prentru pressone.ro:  „A fost o răzbunare. Sperau că măsura asta mă va determina să-mi dau demisia și să plec. S-au înșelat. M-am săturat să ne conducă toți politrucii și proștii clasei. Voi lupta să demonstrez că, în țara asta, oamenii cinstiți nu pot fi reduși la tăcere atât de ușor”

Aceasta a fost detașată la Galați, în vara anului trecut, fără nicio explicație, după ce și-a apărat o colegă care fusese nedreptățită la un concurs pentru ocuparea funcției de conducere a departamentului în care lucrează și Grozavu.

Florina Rus era în primăvara lui 2020 șef interimar la Inspecția Bazinală a Apelor Someș-Tisa, cu sediul la Cluj. E a fost anunțată de superiori că trebuie să renunțe la această funcție, în favoarea unui coleg de compartiment, Valentin Avram, membru PNL.

I s-a spus că „sugestia” vine de la cel mai puternic om din Administrația Națională Apele Române, Ervin Molnar. Acesta din urmă este cel care dictase și schimbarea inginerului Ovidiu Ianculescu de la SGA Mureș cu un om din pepiniera liberalilor, dar fără nicio legătură cu domeniul de activitate – cazul a fost prezentat de Recorder.

Clujust a arătat în ianuarie cum concursul câștigat de Rus a fost contestat de un ”fotomodel” care nici măcar nu a participat la el pentru că nu îndeplinea condițiile.

Carmen Grozavu a mai fost victima unui episod dubios în care i s-a furat identitatea și s-a trimis un mail în numele ei cu privire la o deversare. În acest caz, inspectorul a depus plângere penală. Detalii AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns