fbpx

”Fotomodelul” de la Ape Someș-Tisa a contestat concursul pentru funcția pe care o ocupă interimar. El nu a participat la concurs!

Conflict pentru o funcție de conducere în Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST). Actualul șef interimar de la Inspecția Bazinală a Apelor, Valentin Avram, ce pare că a cochetat cu fotomodeling-ul din pozele de pe Facebook, a contestat și a obținut de la conducerea instituției suspendarea concursului pentru funcția pe care o ocupă temporar, concurs câștigat de o colegă, Florina Rus, la care el nici nu a participat căci nu întunește condiția de vechime!

În luna octombrie 2019, Florina Rus, angajată în ABAST de circa 13 ani, fiind șef interimar la Inspecția Bazinală a Apelor, a susținut un examen de promovare în gradație pe funcție de conducere, iar urmare promovării acestuia (cu 94 puncte) i-au crescut inclusiv drepturile salariale (cu aproximativ 400 de lei).

Apoi, prin Decizia nr. 74/18.03.2020, Florina Rus a fost eliberată din funcția de șef serviciu și s-a dispus revenirea pe postul de inspector, fiind numit de directorul de atunci, Ioana Diaconescu, ca șef interimar Valentin Avram (Decizia nr. 75/18.03.2020) până la ocuparea postului prin concurs.

Florina Rus și-a depus din nou dosarul și a participat la concursul organizat de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa pe, afișat prin anunțul 3750/20.03.2020. Și-au mai depus candidatura încă două persoane: Dorin Pugan, al cărui dosar a fost respins pentru că nu a avut vechimea în specialitatea studiilor necesare și Nicolae Stremtan, al cărui dosar a fost admis. După susținerea probei scrise, Rus a fost singura declarată ”admisă”, având o medie de 95 de puncte.

Interimarul Valentin Avram, care nici măcar nu a participat la concurs întrucât nu întrunea condițiile de vechime necesare, a formulat contesație și a solicitat suspendarea/anularea concursului.

Contestația a fost soluționată în data de 14.04.2020 de Comisia de soluționare a contestațiilor care a admis parțial contestația și prin Decizia nr. 98 a suspendat concursul în cauză până la data de 23.04.2020. Mai apoi, în ziua respectivă, Comisia de soluționare a contestației a anunțat că a admis contestația nr. 4721/14.04.2020 și a fost emisă o nouă decizie prin care s-a suspendat concursul potrivit Regulamentului-Cadru nr. 286/2011, dar pe o perioadă nedeterminată de această dată, totul pornind de la contestația formulată de către Valentin Avram și admisă mai apoi de comisii în totalitate. A doua decizie a fost semnată de directorul general adjunct al Administrației Naționale Apele Române, Flaviu Radu, delegat de la Cluj și prieten cu Avram.

Florina Rus a chemat în judecată ABAST și cere la Tribnunal anularea Deciziei prin care s-a suspendat concursul/examenul pentru ocuparea funcției contractuale de conducere Șef Serviciu la Serviciul Inspecția Bazinală a Apelor Române din cadrul A.B.A. Someș-Tișa, pe perioadă nedeterminată, obligarea pârâtei la plata de daune materiale în favoarea subsemnatei, constând în diferențele salariale dintre remunerația efectiv primită și cea pe care ar fi trebuit să o încaseze dacă nu ar fi fost înlăturată din funcția de șef serviciu interimar și obligarea pârâtei la plata de daune morale în favoarea subsemnatei în cuantum de 10.000 lei.

Dosarul de contencios are termen în această lună la Tribunalul Cluj.

Comments

comentarii

În doar o oră de la lansarea programului pilot pentru emiterea cărții de identitate electronice, zeci de clujeni s-au programat pentru schimbarea buletinului, mai multe zile din lună fiind deja ocupate la maxim.... Citește mai mult
Luni va avea loc lansarea proiectului pilot pentru emiterea cărții electronice de identitate, eveniment la care va participa Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.... Citește mai mult
CFR Cluj o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ferencvaros Budapesta şi Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, în cazul în care va trece de Young Boys Berna, potrivit tragerii la sorţi efectuate astăzi, la Nyon.... Citește mai mult
În Cluj-Napoca, s-a reîntors furtuna. Întreg județul se află sub cod galben de vijelii, grindină și ploi cu descărcări electrice, până luni la ora 22.00.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!