fbpx
Grădinariu și Șimonca (sursa foto Facebook)

Un îndrăgit preot din Turda, bătut de un inspector din cadrul DGASPC Cluj, soț de procuroare

Preotul Florian Șimonca din Turda, care de ani buni ajută copii cu dizabilități, a sesizat poliția că a fost agresat de Dragoș Grădinariu, inspector de specialitate la serviciul administrativ din cadrul DGASPC Cluj, soțul unei procuroare de la Parchetul Tribunalului Cluj, care s-a pensionat recent.

Până la restructurările recente de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj, preotul Șimonca a fost coordonatorul Centrului de recuperare psiho-neuro-motorie pentru copiii cu handicap „Sfânta Irina” -Turda. Acum este simplu educator.

Luni, 14 februarie, o echipă de la Direcție a mers la Turda pentru a încheia procesul verbal de predare-primire între Șimonca și noul coordonator.

Preotul a explicat că multe bunuri de la centru aparțin unei fundații care a sponsorizat centrul cu ele și nu pot fi trecute în procesul verbal ca aparținând Direțciei. Acest lucru l-a scos din pepeni pe inspectorul Dragoș Grădinariu, lider de sindicat, care l-ar fi lovit pe preot.

IPJ Cluj confirmă incidentul pentru Clujust.ro: ”Polițiștii municipiului Turda au fost sesizați la data de 14 februarie a.c., prin plângere, de către un bărbat de 40 de ani, referitor la faptul că în cursul zilei ar fi fost lovit de o altă persoană.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind efectuate activități specifice pentru verificarea și stabilirea tuturor împrejurărilor și a circumstanțelor în care a avut loc evenimentul.”

Preotul Șimonca nu a dorit să comenteze incidentul: ”Știu pentru ce m-ați contactat, dar nu pot vorbi. Este un purtător de cuvânt al DGASPC Cluj care vă poate răspunde la întrebări.”

Contactată de Clujust, directorul general DGASPC Cluj, Nicoleta Molnar, ne-a spus să transmitem în scris întrebările. Răspunsul mai jos:

În urmă cu mai bine de 10 ani, Biserica împreună cu instituţii locale din Turda şi cu două fundaţii din Olanda au realizat împreună Centrul de recuperare psihoneuromotorie pentru copiii cu handicap „Sfânta Irina”. Aici vin anual zeci de copii cu dizabilităţi de pe raza judeţului Cluj, pentru a urma tratamente de recuperare și reabilitare.  Tinerii au parte aici și de consiliere socială şi spirituală

Centrul a luat ființă în anul 2009 și funcționează în baza în baza unui parteneriat între Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și fundația filantropică „Sfânta Irina” Turda. Pragul Centrului estre trecut în fiecare an de către peste 70 de copii

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!