fbpx

Un inculpat vrea să meargă în concediu în străinătate, dar judecătorul nu-l lasă

Un inculpat judecat pentru acces ilegal la sisteme informatice, inclusiv serverul Președinției României, a făcut cerere să plece în concediu înafara țării, însă i-a fost respinsă.

La termenul de judecată din 1 iulie, Simion Borș, acuzat că a clonat zeci de mii de carduri bancare și a spart serverul Președinției, aflat sub control judiciar, a cerut să poată ieși temporar din țară.

”În baza art. 215 al. 9 rap. la art. 215 al. 2 lit. a Cod de Procedura Penala respinge cererea formulată de catre inculpatul Borș Uifălean Simion Teodor privind încuviințarea părăsirii țării în vederea efectuării concediului de odihnă.”, se arată în încheierea penală emisă de judecător. Inculpatul are drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Văzând că are bani de concediu în străinătate, procurorii DIICOT au avut și ei o cerere cu privire la obligațiile inculpatului, admisă de instanță.

”În baza art. 215 al. 9 Cod de Procedura Penala admite cererea reprezentantei Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj si modifica continutul masurii preventive a controlului judiciar luata fata de inculpatul B.U.S.T., în sensul ca impune inculpatului respectarea unei noi obligatii si anume aceea prevazuta de art. 215 al. 2 lit. f Cod de Procedura Penala, respectiv de a comunica periodic, si anume lunar, informații relevante despre mijloacele sale de existență”, se arată în încheiere.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns