fbpx

Un hoț a furat de la doi avocați cunoscuți din Cluj

Două cabinete de avocatură cunoscute din Cluj-Napoca au căzut pradă aceluiași hoț.  Acesta a sustras mai mule calculatoare cu date importante, care nu au mai fost recuperate nici în ziua de azi.

Tiberiu Sereș a fost condamnat la sfârșitul lui 2013 la 3 ani și 7 luni de închisoare pentr furt calificat, după ce a sustras bunuri și bani de la cinci persoane juridice, două firme, Colegiul de Transporturi Napoca și două cabinete de avocatură: Iordăchescu și Asociații și Harosa și Asociații.

Sediul SCPA Iordăchescu și Asociații a fost spart în noaptea de 2 spre 3 mai 2010. Hoțul a sustras nu mai puțin de 14 laptopuri și 2.800 de lei.  Sereș a avut și un complice în persoana lui Zoltan Călănuș și un ajutor în valorificarea laptopurilor, Marius Borodi, judecat pentru tăinuire.

Hoțul și-a recunoscut fapta. ”In cauza a fost identificat numitul Seres Tiberiu care a aratat modul in care a sustras bunurile  si dupa ce le-a pus intr-un sac si in gentile cu care erau echipate laptop-urile s-a deplasat pe str. Decebal unde s-a intalnit cu inculpatul Borodi Marius, caruia i-a spus ca a sustras bunurile si  impreuna le-au dus la locuinta inculpatului Calanus Zoltan unde le-au vandut pentru suma de 1.300  de lei pe care au impartit-o”, se arată în sentință.

”Tiberiu  avea asupra sa mai multe laptop-uri si l-a auzit spunand ca suntfurate dintr-un birou de avocatura si le-a vandut inculpatului Calanus cu suma de 100 de lei/bucata”, a declarat in instanta Borodi.

eugen iordachescuLaptopurile au fost evaluate la 35.000 de lei, însă nu banii sunt problema pentru avocatul Eugen Iordăchescu. ”Vă dați seama că aveam date importante pe acele laptopuri din ani de muncă. Nu am recuperat laptopurile nici până acum. Eu am o bănuială că inculpatul a luat fapta asupra lui că la interogatoriu nici nu știa să spună pe unde a intrat”, a spus avocatul Iordăchescu pentru CLUJUST.ro.

Avocatul Eugen Iordăchescu a avut de-a lungul timpului clienți importanți precum fostul primar din Baia Mare, Cristian Anghel, fostul ministru al Comunicațiilor Nagy Zsolt, omul de afaceri Simion Mureșan în dosarul Apostu sau fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, Alexandru Mureşan.   Suma de 2.800 de lei, sustrasă odată cu laptopurile, a fost returnată de inculpaţi.

avocat harosaUn alt cabinet de unde acelaşi hoţ a furat trei laptopuri este cel al avocatului Liviu Marius Harosa, lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii Babeş-Bolyai.  Avocatul Harosa are sute de dosare în care o firmă de asigurări a dat în judecată Primării sau Compania Naţională de Drumuri pentru recuperarea banilor daţi la şoferi care şi-au stricat maşinile în gropi. De asemenea, Liviu Harosa este cel care reprezintă ONG-ul Alburnus Maior şi a anulat în isntanţă certificatele de urbanism obţinute de Roşia Montană Gold Corporation.  Nici calculatoarele din cabinetul Harosa şi Asociaţii nu au fost recuperate, cu toate că spargerea a avut loc în iunie 2009.  Culmea este că un telefon mobil, sustras tot atunci, a fost recuperat de poliţie.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina