Acasă » DIN ȚARĂ » Dan Adamescu, urmărit penal. Avocatul lui s-a sinucis

Dan Adamescu, urmărit penal. Avocatul lui s-a sinucis

Omul de afaceri Dan Adamescu este urmărit penal pentru date de mită în dosarul de coruoţie al celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti. Avocatul milionarului, Claudiu Dumitru, s-a aruncat în faţa metroului luni, 19 mai.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale față de Grigore Dan Adamescu pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se  arată că ” în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Stanciu Ion şi Roventa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan.”

La data de 22 mai 2014, lui Adamescu Grigore Dan s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile,  în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Omul de afaceri deţine compania Astra Asigurări şi complexul comercial Unirea Shopping Center din Bucureşti.

avocat-george-dumitruAvocatul milionarului, George Claudiu Dumitru, s-a sinucis în 19 mai, aruncându-se în faţa metroului. Potrivit EVZ.ro,  avocatul recunoscuse la DNA că a intermediat mita lui Adamescu către judecători. Detaliile apar în motivarea hotărârii de arestare  preventivă a judecătorilor Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, din 20 mai.

EXTRAS DIN MOTIVARE:

„Declaraţia martorei Firestan Elena-Daniela confirmă susţinerile martorului Onuţe Daniel, în sensul că numiţii Adamescu Grigore Dan şi Adamescu Bogdan Alexander şi-au dat acceptul, atât în vara anului 2013 cât şi în luna decembrie 2013, pentru coruperea magistraţilor care aveau spre soluţionare dosarele de insolvenţă ale SC Sigur Industrial Construct SRL şi SC Activ Construcţii Industriale SRL. 

Mai mult, martora a afirmat că în luna decembrie 2013 s-a întâlnit cu Adamescu Grigore Dan şi cu Onuţe Daniel, la sediul SC Asigurare Reasigurare Astra SA, ocazie cu care Onuţe Daniel i-a transmis lui Adamescu Grigore Dan că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată, pentru rezolvarea „problemei” cu dosarul de insolvenţă.

Cu prilejul acelei discuţii, Adamescu Grigore Dan, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul Baumaister, a stabilit ca martora să plătească, în baza unui contract de asistenţă juridică, încheiat formal cu avocatul Dumitru George- Claudiu, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de Onuţe Daniel. Martora a aflat de la Onuţe Daniel că se va folosi de avocatul Dumitru George-Claudiu pentru a scoate banii, pe care ulterior, îi va înmâna lichidatorului Borza Monica Angela în vederea remiterii lor către judecători, folosind cu privire la aceşti apelativul de „jude”.

 Susţinerile  martorei Firestan Elena Daniela se coroborează cu declaraţia martorului Dumitru George-Claudiu, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul, dintr-un cont aparţinând SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, în contul cabinetului său de avocatură a sumei de 223.200 lei, în data de 10.12.2013. În aceeaşi zi, avocatul Dumitru George-Claudiu a efectuat o retragere în numerar a sumei de 222.040 lei, din care Onuţe Daniel afirmă a primit suma de 100.000 lei, în numerar, pentru coruperea judecătorilor”

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina