fbpx
Acasă » ȘTIRI » Un fotograf a câștigat în instanță peste 10.000 de euro pentru că i s-au folosit fără drept poze pe un post TV

Un fotograf a câștigat în instanță peste 10.000 de euro pentru că i s-au folosit fără drept poze pe un post TV

Cunoscutul fotograf Cosmin Bumbuț a câștigat în instanță peste 10.000 de euro pentru că i s-au folosit fără drept mai multe poze pe un post TV.

În iulie 2018, Cosmin Bumbuț a dat în judecată Realitatea Media SA la Tribunalul București într-un proces privind drepturi de autor. Instanța s-a pronunțat în 17 aprilie.

Solutia pe scurt: ”Admite în parte acţiunea reclamantului. Constată că pârâta a utilizat prin radiodifuzare operele fotografice ale reclamantului pe postul de televiziune “Realitatea TV” cu încălcarea drepturilor patrimoniale şi morale de autor ale reclamantului. Obligă pârâta la plata despăgubirilor patrimoniale în sumă de 8100 euro în echivalent lei la data plăţii. Obligă pârâta la plata daunelor morale în sumă de 2000 euro în echivalent lei la data plăţii. Respinge ultimul capăt al cererii ca neîntemeiat. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 100 lei taxa de timbru. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.”

”Am intrat să vă zic că am cîștigat procesul cu Realitatea TV legat de folosirea fără drepturi a 4 fotografii ale mele din proiectul Bumbata la emisiunea lui Rareș Bogdan de anul trecut. Am obținut în instanță 8100 € daune patrimoniale și 2000 € daune morale. Realitatea TV a intrat între timp în faliment, nu știu cînd/cum/dacă voi recupera banii, dar mă bucur că s-a creat precedentul acesta, pentru că de mai multe ori mi s-au furat pozele – și nu doar mie, ci și altor fotografi. Așa că, aviz amatorilor! Mulțumesc Sinziana Jurau pentru că m-ai reprezentat la proces.”, a scris fotograful pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina