Contestație cu noroc pentru un candidat la Facultatea de Drept UBB Cluj: după rescanarea electronică a testului grilă de la admitere, acesta a urcat în ierarhia admișilor până pe un loc bugetat. A fost singura contestație admisă.
Adrian Tudor Arșeanu a avut media inițială de admitere 8,36, rezultată din media de la Bacalaureat 8.83 și nota de la testul grilă de raționament logic de la facultate, 7,9. Tânărul a depus contestație alături de alți șapte candidați, iar din toate conestațiile doar a lui a fost admisă.
”În cazul candidatului menționat la punctul 7 (Arșeanu Adrian – n.red.), numărul de răspunsuri corecte rezultat în urma recorectării electronice este mai mare decât cel rezultat în urma primei corecturi, motiv pentru care contestația urmează a fi admisă, luându-se în calculul mediei de admitere punctajul aferent celor 50 de răspunsuri corecte, iar locul candidatului în ierarhia finală să fie modificat în consecință”, se arată în procesul-verbal privind soluționarea contestațiilor, semnat de președintele comisiei de admitere, decan Florin Streteanu.
La testul grilă, ce a avut 60 de întrebări, s-a acordat un punct din oficiu și câte 0,15 puncte pentru fiecare răpuns corect. Printr-un calcul simplu, rezultă că, după admiterea contestației, Arșeanu a primit nota 8,5 la test, iar media finală va fi de 8,665. Ultima media cu care s-a intrat la buget la Facultatea de Drept UBB Cluj a fost de 8,63, astfel că cel căruia i-a fost admisă contestația va ocupa un loc bugetat, informație confirmată de secretarul comisiei de admitere, lector Daniel Nițu, care a explicat pentru clujust.ro cum de la recorectare au rezultat patru răspunsuri corecte în plus față de corectarea inițială.
”A fost o problemă tehnică. Corectarea se face electronic exact ca la examenul de primire în magistratură sau avocatură. Este un utilaj care scanează lucrărilor și în ordinea in care le scoate din scaner, afișează numarul de grile corecte. La candidatul respectiv a fost o problemă. Menționez că toate lurările au fost scanate inițial de trei ori, de către două utilaje aflate în două locuri diferite. Rezultatul depinde de calitatea foii, cât e de îndoită e, cât de intens este setat scanerul să recunoască scrisul. Unele puncte de pe foaie poate să le pună ca buline. La contestație, foaia acestui candidat (Arșeanu – n.red.) a fost supusă la patru scanări la utilajul cel mai performant. Oricum, cred că este un candidat foarte bun căci a indicat cu exactitate în contestație toate întrebările la care știa că a răspuns corect”, a spus Daniel Nițu, secretarul comisiei de admitere.
La Facultatea de Drept a UBB Cluj au fost 155 de locuri la buget, la linia în limba română.