fbpx

Un avocat a invocat ”contextul epidemiologic actual” pentru a nu fi arestat preventiv clientul său

În dosarul în care au fost arestați preventiv șapte inculpați pentru trafic de droguri, avocatul unuia dintre ei a invocat un motiv mai puțin obișnuit pentru a nu se lua măsura arestului preventiv: a solicitat judecătorului ”să aibă în vedere contextul actual din România şi din lume” și suprapopularea penitenciarelor ”în contextul epidemiologic actual”, aspecte consemnate în hotărâre.

Potrivit motivării hotărârii de arestare preventiv a Tribunalului Cluj, avocatul inculpatul M. M. ”solicită judecătorului să aibă în vedere contextul actual din România şi din lume, sens în care arată că suprapopularea penitenciarelor şi centrelor de reţinere şi arestare preventivă, în contextul epidemiologic actual, constituie un impediment la o analiză suplimentară a instanţelor de judecată pentru a vedea în ce măsură finalitatea urmărită de către parchet nu ar putea fi obţinută şi prin arest la domiciliu. Prin plasarea inculpaţilor în arest preventiv, se pune în pericol atât viaţa şi sănătatea acestora, cât şi a personalului angajat. De aceea, din cele prezentate de reprezentantul Ministerului Public nu vede care ar fi impedimentul pentru care inculpatul M. M. să fie plasat în arest la domiciliu şi nu în arest preventiv.”

În acest dosar au fost arestați preventiv MAXIM MARIUS DANIEL, HADNAGY PAUL-ANDREI, HANGA VLAD CLAUDIU, POP CRISTIAN LUCIAN, CORPODEAN FLAVIUS-RADU, MARCHIŞ VASILE-DRAGOŞ, SCHULLER ROBERT- ISVAN.

Contestația se judecă astăzi la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns