fbpx

Uioreanu, Bene și Pogăcean, încă 30 de zile de arest

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal a prelungit cu 30 de zile starea de arest preventiv în cazul lui Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean.  Hotărârea a fost atacată cu contestație, care se va judeca la Curtea de Apel.

pogacean
Vasile Pogăcean a ieșit zâmbitor din sala de judecată

 

Avocata lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, a declarat la ieșirea din sala de judecată că a solicitat măsura arestului preventiv.

”Nu mai subzistă temeiurile avute în vedere la luarea inițială a smaranda bara (2)arestului preventiv, nu au apărut temeiuri noi. S-a finalizat urmărirea penală, au fost trimiși în judecată pentru o serie de fapte, motiv pentru care pericolul concret pentru ordinea publică nu mai este actual și nu se mai impunea menținea acestei măsuri pe considerentele avute în vedere inițial la luarea măsurii arestului preventiv”, a spus Smaranda Bara.

av mihai neamtuȘi avocatul lui Ioan Bene, Mihai Neamțu (foto), a solicitat arest la domiciliu. ”Are conduita procesuală de asumare a faptelor, urmează să oferim alte explicații. Nu este în acest moment niciun avantaj pentru cercetarea judecătorească în condițiile în care sunt inculpați în stare de libertate, care sunt bine mersi și nu tulbură procesul penal, nu e echitabil ca în identitate de acuzație să se păstreze măsura arestului. Mă refer la ceilallți doi coinculpați trimiși în judecată care sunt în libertate acuzați de același gen de fapte, încadrări juridice cvasi similare. Urmează circa 35 de zile de cameră preliminară în care se analizează excepții, cereri. Practic procesul nu se derulează în această perioadă de timp”, a declarat Neamțu.

Cei trei inculpați vor fi transferați din arestul IPJ la Penitenciarul Gherla. Ziele următoare, Curtea de Apel Cluj va analiza contestația împotriva prelungirii arestului preventiv.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!