fbpx

Tribunalul Gorj solicită desemnarea altei instanței în cazul liberării fiului de judecătoare

După ce toți judecătorii de la Secția penală a Tribunalului Gorj s-au abținut, se solicită desemnarea altei instanțe care să judece contestația în cazul cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena Dafinescu de la instanța gorjeană.

Solutia pronunțată astăzi, pe scurt: ”Admite declaraţia de abţinere formulată de domnii judecători Remus Ionescu şi Ioana Mălăescu, membrii ai completului PEN 02-CPC, în dosarul nr. 9683/318/2023 al Tribunalului Gorj.

Scoaterea cauzei de pe rol si sesizarea Curtii de Apel Craiova pentru a dispune în temeiul art. 68 alin. 9 ind. 1 teza a II-a C.pr.pen. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 05.09.2023.”

Articolul 68 alin 9^1 –  In cazul in care se admite abtinerea sau recuzarea, daca instanta competenta pentru solutionarea cauzei este organizata pe sectii si nu se poate desemna un judecator de la sectia corespunzatoare a acestei instante, solutionarea cauzei se realizeaza de o alta sectie a aceleiasi instante, care are aceeasi specializare. Daca nu exista o sectie cu aceeasi specializare, judecatorul de la instanta ierarhic superioara desemneaza o alta instanta egala in grad cu instanta in fata careia s-a formulat declaratia de abtinere sau cererea de recuzare, din circumscriptia aceleiasi curti de apel sau din circumscriptia unei curti de apel invecinate.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!