Trei influenceri au fost cooptați în campanii anti-trafic de persoane derulate de autorități

Influencerii Andra Gogan, Bianca Adam și Adrian Pov, cu milioane de urmăritori pe rețelele sociale, au fost cooptați de autorități în trei campanii anti-trafic de persoane lansate recent.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Inspectoratul General pentru Imigrări au lansat campaniile naționale de prevenire a traficului de persoane:

  • “Traficul de persoane începe cu o promisiune. Visul unei vieți mai bune se poate transforma în coșmarul exploatării sexuale”,
  • “Traficul de persoane începe cu o promisiune. Un loc de muncă sigur începe cu un contract” și
  • “Traficul de persoane începe cu o promisiune. Pentru fiecare ban primit, cerșetorul își dă la schimb libertatea”.

”Fiecare dintre cele trei campanii vizează câte o formă de manifestare a traficului, respectiv: traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă și traficul de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie, adresându-se cetățenilor străini aflați pe teritoriul României, persoanelor aflate în situație de risc/vulnerabilitate la trafic, precum și populației în ansamblu.

Campaniile se vor derula pe o perioadă de 90 de zile, în intervalul ianuarie – aprilie 2024 și cuprind activități specifice implementate în mediul outdoor și online.

Promovarea mesajelor anti-trafic ale campaniilor este susținută de trei persoane publice, cu notorietate crescută în mediul online, respectiv: Bianca Adam, Adrian Pov și Andra Gogan.

Materialele informativ-preventive necesare desfășurării componentelor online și outdor ale celor trei campanii de prevenire sunt realizate în limbile română, engleză, ucraineană, arabă, nepali și bengali și au scopul de a susține promovarea mesajelor campaniilor în rândul publicului vizat, contribuind astfel la reducerea vulnerabilității grupurilor țintă.

Cele trei campanii sunt derulate în cadrul proiectului PDP1 – “Îmbunătățirea sistemului național de Azil și Migrație”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, și au scopul de a informa și conștientiza populația generală și grupurile de risc cu privire la consecințele traficului de persoane.”, transmis ANITP.

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns