fbpx

Trecutul zbuciumat al șoferiței criminale din Iași. A fost condamnată acum 12 ani după ce s-a răzbunat pe fostul iubit

Șoferița în vârstă de 39 de ani din Iași, care, băută fiind, a ucis cu mașina patru muncitori și a rănit alți patru, a fost condamnată în urmă cu 12 ani la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru că împreună cu mai mulți bărbați l-au agresat și l-au forțat pe fostul ei iubit să-i dea bani după ce o bătuse. În 2013 a intervenit reabilitarea de drept a condamnatei.

CLUJUST a descoperit episodul tumultos din tinerețea șoferiței care a îngrozit o țară întreagă cu accidentul produs, în care au murit pe loc patru oameni care lucrau la un canal pe stradă.

Adina Iuliana Ghervase a purtat anterior numele Catrinar, iar în 2010 a fost condamnată definitiv de Tribunalul Galați pentru vătămare corporală, dar cu circumstanțe atenuante. La momentul faptei, femeia avea 20 de ani.

”A fost condamnată inculpata Catrinar Adina Iuliana la o pedeapsă de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 194 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal (faptă săvârșită la data de 21/22.10.2003).

În temeiul art. 81 Cod penal, s-a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani și 6 (șase) luni, stabilit în condițiile art. 82 Cod penal.”, se arată în decizia Tribunalului Galați, care a menținut sentința Judecătoriei Galați din 2008.

Starea de fapt din acel dosar este de film. Tânăra de atunci și doi prieteni de-ai ei (un egiptean și un israelian) l-au forțat pe fostul ei iubit, student străin la UMF Iași, care o bătuse, să semnseze un contract prin care îi dădea în tranșe 2.000 de dolari.

”Partea vătămată K.S. a avut o relație de prietenie cu inculpata Catrinar Adina Iuliana până în vara anului 2003, când cei doi s-au despărțit, inculpata C.A.I. începând o relație de prietenie cu inculpatul E. A.H.F. Potrivit declarațiilor inculpatei C.A.I, motivul despărțirii de partea vătămată a fost acela că aceasta ar fi bătut-o, provocându-i o fisură a timpanului.

Întrucât leziunile suferite au necesitat tratament, inculpata C.A.I a solicitat părții vătămate să suporte cheltuielile aferente tratamentului. Astfel, în luna septembrie 2003, inculpata a sunat-o pe partea vătămată K.S. (în timp ce aceasta se afla în Israel), pentru a-i spune ca atunci când va reveni în România să îi plătească suma de 2.000 de dolari SUA. În acest demers, inculpata a fost sprijinită de inculpatul  E. A.H.F. (cu care avea o relație la acel moment), la sugestia acestuia spunându-i prin telefon părții vătămate că, dacă nu va plăti, „va zbura din România”.

Până la data de 21.10.2003, partea vătămată nu s-a mai întâlnit cu inculpata C.A.I, și nici nu a mai vorbit cu aceasta la telefon.

În seara zilei de 21.10.2003, partea vătămată K.S (care se afla împreună cu martora A.A.S) s-a întâlnit cu inculpații E. A. H.F. și A.L.J.S în barul „F…” din Iași, împreună cu inculpații aflându-se și martorul R.C.C

După ce i-a spus martorei A.A.S. să plece, partea vătămată a mers la masa inculpaților, ulterior apărând în bar și inculpata C_.A.I, chemată fiind de către inculpatul E. A.H.F.. La solicitarea inculpatei C.AI, partea vătămată i-a dat telefon martorului S.A., căruia i-a spus să vină la barul „F___” cu o sacoșă în care se aflau mai multe lucruri de-ale inculpatei, rămase la partea vătămată încă dinainte de despărțirea lor. (….)

Astfel cum rezultă din declarațiile tuturor celor opt persoane aflate la masa din bar, discuțiile purtate s-au referit la plata sumei de 2.000 dolari SUA, sumă solicitată de inculpata C.A.I. părții vătămate K.S. (fostul iubit – n.red.). Din probele administrate în cauză, rezultă în mod neîndoielnic că partea vătămată nu a recunoscut plata unei asemenea datorii către inculpată, motiv pentru care a fost amenințată de către inculpații prezenți la masă cu bătaia și chiar cu moartea. Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate, până în jurul orei 00:30. În timpul discuțiilor, inculpatul E. A.H.F. împreună cu partea vătămată K.S. au părăsit incinta localului, pentru a sta de vorbă între patru ochi. Potrivit declarației părții vătămate, în cursul discuției avute cu inculpatul E. A.H.F., acesta i-ar fi adresat injurii și amenințări cu bătaia.

După ce cei doi au revenit în bar, inculpații i-au propus părții vătămate să semneze un înscris prin care să se oblige să plătească lunar suma de 200 dolari, până la acoperirea sumei de 2.000 de dolari, lucru cu care partea vătămată nu a fost de acord, pentru acest motiv inculpații amenințându-l din nou.

Pentru a pune capăt acestei neînțelegeri, inculpatul E. A.H.F. a propus să meargă cu toții la domiciliul inculpatului A.L.J.S. Astfel, au ieșit cu toții din local (martorul S.A. părăsise localul cu puțin timp înainte, pentru a vorbi la telefon), urcându-se în două mașini: într-un autoturism BMW s-au urcat inculpații A.L.J.S, E. A.H.F. și C.A.I, precum și partea vătămată K.S. și martorul R.C.C, iar într-un autoturism Dacia Break au urcat inculpatul H D A, împreună cu învinuitul D.G. Deși i s-a propus de către inculpatul E. A.H.F. să meargă împreună cu ei cu autoturismul BMW, martorul S.A refuzat, alegând să urmeze celelalte două autoturisme cu un taxi (condus de martorul G.G).

Întrucât, în timp ce se deplasau către domiciliul inculpatului A.L.J.S, martorul G.G. a pierdut din vedere autoturismul BMW, martorul SA a sunat-o pe partea vătămată K.S pentru a-i cere să îi spună unde se află. Pentru a afla locul în care urmau să se deplaseze, martorul S.A. i-a dat telefonul său mobil șoferului taxiului, care a luat astfel la cunoștință că urma să se deplaseze în cartierul N_, în zona „Belvedere”.

În timp ce se deplasau spre zona mai sus arătată, martorul S.A. l-a sunat pe martorul H.S (vărul părții vătămate K.S), căruia i-a spus că partea vătămată se află în pericol, motiv pentru care trebuie să anunțe organele de poliție. (…)

Potrivit declarațiilor părții vătămate K.S., în intervalul de timp în care s-a aflat la domiciliul inculpatului A.L.J.S, inculpații E. A.H.F., A.L.J.S și H.D.A, precum și învinuitul D.G au exercitat asupra sa acte de amenințare (inclusiv cu cuțitul) și violență, cu scopul de a o determina să semneze un înscris prin care să se oblige să achite suma de 2.000 dolari SUA, către inculpatul E. A.H.F..

După ce a semnat așa-zisul „contract de împrumut”, partea vătămată a părăsit locuința inculpatului A.L.J.S. La puțin timp după aceasta, partea vătămată s-a întâlnit cu martorul S.A. acesta fiind însoțit de organele de poliție. Deplasându-se la domiciliul inculpatului A.L.J îndrumați fiind de partea vătămată, lucrătorii de poliție i-au surprins pe inculpații E. A.H.F., A.L.J și C.A.I, respectiv pe martorul R.C., în timp ce aceștia părăseau imobilul cu autoturismul BMW.”

Cei doi prieteni de atunci ai Adinei Ghervase (fostă Catrinar) au fost condamnați la câte 2 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 194 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit a C.pen.

A doua zi după accidentul cumplit cu patru morți și patru răniți, a mers la mall. Șoferița a fost reținută de poliție

Tragicul accident rutier a avut loc în noapte de joi spre vineri, în cartierul Păcurari a municipiului Iași, după ce o mașină condusă de o șoferiță aflată sub influența alcoolului a lovit o clădire de pe marginea drumului și a ricoșat într-o autoutilitară de la compania municipală de mentenanţă a drumurilor. Patru muncitori au murit și alți patru au fost transportați la spital, unul în stare gravă, după ce au fost prinși sub autoutilitară în urma accidentului, a scris Ziarul de Iași.

„În urma evenimentului au rezultat opt victime, dintre care patru au fost transportate la spital, iar patru au fost declarate decedate”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi.

Femeia care se afla la volan a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost testată cu aparatul Drager, reieșind o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică peste limita la care se întocmește dosar penal. După câteva ore, femeia a semnat că nu vrea să facă investigaţii medicale şi, pentru că poliţiştii nu mai erau, a părăsit spitalul. Potrivit Ziarul de Iași, în jurul orei 12, femeia şi-a deschis telefonul şi le-a spus poliţiştilor că se află la „o cafea în Palas”, iar un echipaj a mers şi a adus-o la audieri.

Martorii au precizat că șoferița conducea cu viteză foarte mare, ba chiar, într-un sens giratoriu, aceasta ar fi făcut drifturi, fapt care va fi verificat de polițiștii de la Biroul Rutier Iași. Mașina în viteză a fost surprinsă de camerele de supraveghere din oraș.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!