fbpx
Marian Oprișan

Termen pentru expertiza din dosarul lui Marian Oprişan de la Cluj

Judecătorul a dispus ca expertiza financiar-contabilă din dosarul baronului PSD Marian Oprişan să fie gata până în 6 noiembrie, când e următorul termen de judecată.

Expertiza va fi realizată de expertul contabil Roxana Ileana Pintea din Cluj-Napoca. Iniţial, aceasta a cerut un termen de 3 luni pentru realizarea expertizeu, dar judecătorul Lucian Buta a apreciat că este de ajuns circa o lună şi jumătate. Onorariul a fost estimat la 3.000 de lei.

Marian Oprişan a declarat că are încredere că expertiza îl va ajuta. “Expertiza este menită să stabilească adevărul din punct de vedere contabil pentru că aşa zisele infracţiuni pentru care m-a trimis în judecată DNA sunt infracţiuni de rezultat şi nu pot fi probate fără exstenţa unui prejudiciu.”

Legat de plângerea DNA la CSM cu privire la prelungirea excesivă a procesului, Oprişan a comentat: “Cert e un singur lucru. Eu nu am făcut o cerere de amânare în dosar şi nu vreau decât să-mi dovedesc nevinovăţia. Am incredere în magistraţii judecători ai României pentru că ei sunt garanţii statului de drept. Înafara de sentinţele lor nu există nimic. ”

Preşedintele PSD Vrancea a mai spus că “e o făcătură din pix a DNA-ului. Au luat 7 procese verbale de calamităţi pe care le-au multiplicat la 1,9 milioane de dolari din cauză că trebuia să aibă competenţă conform ordinelor lui Traian Băsescu”

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern. Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans. DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!