fbpx

Taximetrist cercetat penal pentru că a înșelat un client

Poliţiştii de la transporturi au depistat un taximetrist care ar fi înşelat un client prin inducerea acestuia în eroare cu privire la preţul cursei efectuate.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliţie Transporturi Aeriene, împreună cu poliţişti locali din cadrul Serviciului de Inspecţie Comercială, au acţionat, în zona Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pentru respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie.

Acţiunea a vizat verificarea respectării regulilor de tarifare de către taximetrişti, în vederea înregistrării corecte a contravalorii curselor efectuate.

În acest context, au fost verificate peste 40 de taximetre, pentru neregulile depistate fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.000 de lei.  Au fost identificate nerespectări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi a H.C.L. 109/2010.

De asemenea, poliţiştii au identificat un taximetrist care ar fi indus în eroare un client în privinţa sumei pe care o avea de achitat pentru transport. Bărbatul ar fi pornit aparatul de taxare înainte ca clientul să apeleze la serviciile acestuia. Astfel, la destinaţie i-ar fi eliberat un bon fiscal în care figura inclusiv o staţionare de circa 60 de minute.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina