fbpx

Student, anul I: ”Mă sperie gândul că pot să termin facultatea, să ajung avocat și după să mor cu dreptatea în mâini”

Ioan Rus, student în anul 1 la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a scris curajos despre efectele cazului ”Robert Roșu”.

”Citind postările domnului avocat Florentin Tuca m-am speriat. M-am speriat, deoarece exact ca un copil care descoperă că Moș Crăciun nu există, am realizat și eu că democrația, principiul statului de drept și principiul prezumției de nevinovăție s-ar putea sa fie o… Fata Morgana a dreptului.”, scrie ”bobocul” într-un text mai lung publicat pe site-ul cj.pov21.ro

O parte din articolul de opinie: ”Mă sperie gândul că pot să termin facultatea, să ajung avocat și după să mor cu dreptatea în mâini.

Vă rog să vă gandiți că lumea vă privește. Dumneavoastră ca juriști trebuie să inspirați și să expirați încredere și justitie.

Deși la nivel de anul 1 nu pot deține foarte multe informații juridice, totuși pot să îmi dau seama, întelegând principiile de baza ale dreptului că nu este bine să abuzăm de poziția noastră cu scopul de a îndeplini ordine .

Recomand juriștilor sau chiar tuturor cetățenilor să ia decizii cu simțul răspunderii, deoarece aceste decizii de cele mai multe ori afectează și alte persoane în feluri nebănuite.

După cum reiese de mai sus, au fost efecte directe și efecte indirecte la gestionarea  cazului lui Robert Roșu.

Efectele directe au fost efectele care s-au răsfrânt asupra persoanelor cercetate și anchetate în cazul mai sus menționat. Persoane care au avut de suferit de pe urma unor abuzuri de putere din partea „cavalerilor” care trebuie să apere justiția și principiile sale.

Efectele indirecte sunt acelea ca gestionarea precară a cazului care a format o pată neagră (încă o pată neagră) asupra reputației justiției și care mie nu poate să îmi sădească în minte numai frică în legătură cu viitoarea mea profesie juridică.

Vreau un viitor unde să pot profesa în pace și un viitor în care să nu îmi fie frică de cenzură. Un viitor în care pot rămâne în țară si să profesez cu drag si mândrie.”

Comments

comentarii

În acest moment se efectuează teste pentru a se depista efectul vaccinurilor anti-Covid la noua tulpină a virusului. Profesorul UBB de sănătate publică Răzvan Cherecheș explică care sunt următorii pași în criza care pândește România.... Citește mai mult
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că românii care se întorc în țară din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă a Covid-19, vor intra în carantină.... Citește mai mult
În acest moment, 1.265 de români infectați cu Covid-19 se află internați la ATI. Dintre aceștia, doar puțin peste 100 au un certificat care atestă că au fost vaccinați.... Citește mai mult
Iarna se face deja simțită la Vlădeasa, unde ninge viscolit, iar rafalele de vânt ajung la 80 km/h.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!