fbpx

Student, anul I: ”Mă sperie gândul că pot să termin facultatea, să ajung avocat și după să mor cu dreptatea în mâini”

Ioan Rus, student în anul 1 la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a scris curajos despre efectele cazului ”Robert Roșu”.

”Citind postările domnului avocat Florentin Tuca m-am speriat. M-am speriat, deoarece exact ca un copil care descoperă că Moș Crăciun nu există, am realizat și eu că democrația, principiul statului de drept și principiul prezumției de nevinovăție s-ar putea sa fie o… Fata Morgana a dreptului.”, scrie ”bobocul” într-un text mai lung publicat pe site-ul cj.pov21.ro

O parte din articolul de opinie: ”Mă sperie gândul că pot să termin facultatea, să ajung avocat și după să mor cu dreptatea în mâini.

Vă rog să vă gandiți că lumea vă privește. Dumneavoastră ca juriști trebuie să inspirați și să expirați încredere și justitie.

Deși la nivel de anul 1 nu pot deține foarte multe informații juridice, totuși pot să îmi dau seama, întelegând principiile de baza ale dreptului că nu este bine să abuzăm de poziția noastră cu scopul de a îndeplini ordine .

Recomand juriștilor sau chiar tuturor cetățenilor să ia decizii cu simțul răspunderii, deoarece aceste decizii de cele mai multe ori afectează și alte persoane în feluri nebănuite.

După cum reiese de mai sus, au fost efecte directe și efecte indirecte la gestionarea  cazului lui Robert Roșu.

Efectele directe au fost efectele care s-au răsfrânt asupra persoanelor cercetate și anchetate în cazul mai sus menționat. Persoane care au avut de suferit de pe urma unor abuzuri de putere din partea „cavalerilor” care trebuie să apere justiția și principiile sale.

Efectele indirecte sunt acelea ca gestionarea precară a cazului care a format o pată neagră (încă o pată neagră) asupra reputației justiției și care mie nu poate să îmi sădească în minte numai frică în legătură cu viitoarea mea profesie juridică.

Vreau un viitor unde să pot profesa în pace și un viitor în care să nu îmi fie frică de cenzură. Un viitor în care pot rămâne în țară si să profesez cu drag si mândrie.”

Comments

comentarii

Guvernul a decis cine va fi noul prefect la Clujului. Este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd din UDMR.... Citește mai mult
UBB Cluj-Napoca susține Universitatea București pentru decizia de a exmatricula cei 45 de studenți care au fraudat mai multe examene.... Citește mai mult
O nouă dezbatere CIIC va avea loc joi, 4 martie 2021, începând cu ora 17:00. Dezbaterea va fi în mediul online.... Citește mai mult
Sinucidere șocantă! Un tânăr de doar 23 de ani a fugit gol pușcă prin cartier, iar apoi s-a aruncat de la etajul 6.... Citește mai mult

Lasă un răspuns