fbpx

Structurile MAI la final de Untold 2021: Un festival fără incidente majore

Jandarmii și polițiștii au constatat, pe perioada Untold, 84 de fapte privind trafic și consum de droguri.

”Prevenirea incidentelor și reducerea la minim a impactului asupra vieții clujenilor au fost principalele obiective ale forțelor de ordine prezente la UNTOLD 2021.

           Pe parcursul celor patru zile, jandarmii și polițiștii au fost prezenți pe traseele de afluire și defluire a participanţilor și în zonele aglomerate (gări, aeroport, traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini.)

           Măsurile adoptate, inclusiv cele pentru fluidizarea traficului auto și pietonal, au fost eficiente și nu au fost înregistrate ambuteiaje sau situații de risc pentru ordinea publică.

Principalele constatări

           Jandarmii au constatat 57 de încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat alte 27 astfel de fapte, cercetările fiind continuate de organele abilitate.

            De asemenea, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

           Pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente și 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și  Legea 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

             În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD.

           Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

           De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. cu un elicopter tip IAR-316 a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!