fbpx

Striblea: ”Din toate părțile toată lumea ne umilește, ne calcă în picioare”. Fețele lui Fenechiu și Florea, de neprețuit

Avocatul ieșean Marius Striblea, vicepreședinte UNBR, a avut un discurs furibund la Congresul Avocaților despre faptul că breasla avocaților este prea elegantă cu cele trei puteri din Stat. Striblea a fost flancat la masa Congresului de vicepreședintele Daniel Fenechiu, care e și deputat PNL, și de fostul președinte UNBR, Gheorghe Florea, care au stat încruntați și supărați tot discursul.

Marius Striblea a vorbit după ce președintele Traian Briciu a propus să fie modificată rezoluția propusă de avocata Cosmina Cerva, delegat la Congres. Modificările se referă la faptul că rezoluția să nu fie prea dură.

”Unul din păcatele noastre fundamentale este că suntem prea diplomați (de acord – se aude din public), pentru că s-a ajuns prea departe. În 30 și ceva de ani noi am fost tot diplomați. De aceea unele propuneri ca cea a Flaviei (Teodosiu) sau cea a doamnei Cerva par mai colțuroase astăzi. Sunt colțuroase pentru că ani de zile noi nu am făcut nimic. Dacă eram constanți la un nivel mediu sau ridicat de exigență față de partenerii noștri, am fi avut o cu totul abordare astăzi (se aud aplauze – n.red)

Până când? Unde ajungem așa? Nu mai avem niciun fel de repere. Toată lumea ne ia la mișto. Adică noi vrem să fim eleganți, diplomați, bine crescuți cu toată lumea, un lucru firesc. Condiția minimă este să primim la fel. Însă din toate părțile toată lumea ne umilește, ne calcă în picioare. Nu mă refer la mine sau al domn președinte Briciu sau la oricare din această sală. Mă refer la cei 25.000 de avocați care ne-au trimis aici într-un fel sau altul. Acei oameni nu sunt respectați, sunt călcați în picioare, sunt desconsiderați. Ne facem că nu vedem aceste lucruri.

Din punctul meu de vedere, va veni o vreme și poate va veni curând, când va trebui să schimbăm această abordare, să înțeleagă totuși că suntem o forță, iar ca să fim o forță trebuie să arătăm asta. Dacă suntem o forță, vom fi respectați. Știți bine că respectul nu se poate cerși în genunchi, nimeni nu ți-l dă. Noi trebuie să ne cucerim acest respect. Dacă vom continua la nesfârșit să scoatem dinții acestor propuneri, care până la urmă sunt benigne. Ce am făcut? Am ieșit cu rezoluții la Congres. Asta înseamnă nimic în raport cu ce ar trebui să facem. Și nici măcar aceste rezoluții nu suntem în stare să le votăm așa.”, a spus Striblea.

 

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!