fbpx

Șoferii beți sau drogați vor fi pedepsiți doar cu închisoare! Se elimină amenda!

Printr-un proiect adoptat astăzi de Parlament, se elimină din Codul penal posibilitatea ca șoferii care sunt prinși cu alcoolemie de dosar penal sau sub influența substanțelor psihoactive să primească amendă penală.

Codul penal prevede acum că fapta de a conde beat sau droga ”se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”

Proiectul adoptat în Camera Deputaților, care este cameră decizională, și care merge la promulgare prevede următoarele:

”Articolul 336 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art.336. – Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/1 alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute la alin.(1) și (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Tot proiectul adoptat astăzi prevede că dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă va putea fi interzis pe o perioadă de la 1 la 10 ani.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns