fbpx

Socrii lui Cherecheș au încercat să ajungă la judecătoarea Fărcaș-Hîngan prin cumnat, soră și mamă

Halucinant cum au încercat socrii fostului primar din Baia Mare că o influențeze pe judecătoarea Georgiana Fărcaș-Hîngan de la Curtea de Apel Cluj. După ce nu au reușit prin cumnat și soră, au trecut la mamă, trimițând prăjituri la parastasul pentru tată cu eticheta cofetăriei din Târgu Mureș pe care o dețin. Așa și-a dat seama judecătoarea că se întâmplă ceva și a luat-o la întrebări pe mama ei, care a recunoscut că a fost abodată de Claudia Gliga.

Datele din dosar arată că, mai întâi, soția și soacra lui Cherecheș ar fi încercat să-l abordeze pe cumnatul judecătoarei. Se întâmpla pe 18 octombrie anul trecut. Au profitat de faptul că îl cunoșteau, fiind fotograf profesionist. L-au abordat pe WhatsApp și l-au întrebat dacă soția lui are o soră la Curtea de Apel Cluj. Fără să știe motivul, bărbatul a confirmat.

Ulterior, soacra lui Cherecheș i-a urmărit pe sora și pe cumnatul judecătoarei la școala unde le învăța copilul. L-a abordat mai întâi pe cumnatul magistratului, care își aștepta soția și copilul. I-a povestit că dosarul în care ginerele său este inculpat este judecat de cumnata sa. Bărbatul a respins ferm orice dialog când a aflat intențiile femeii. Imediat i-a trimis un mesaj soției, atenționând-o că afară se află mama Tabitei Gliga și să nu stea de vorbă cu ei.

„După despărțirea de soții Gliga, la întâlnirea în clasa de curs cu soția mea, care stătea cu fiul nostru, i-am transmis că afară sunt părinții Tabitei și să nu stea de vorbă cu ei, urmând ca ulterior să-i explic soției mele în detaliu motivul. Ulterior, am vorbit la telefon cu soția mea, care mi-a relatat faptul că soţii Gliga au încercat să vorbească cu ea în momentul în care a ieșit din școală. A urcat în mașină, dar a refuzat un dialog cu aceștia, motivând că se grăbește să intre de gardă la spital, acesta fiind și primul și ultimul contact al soției mele cu soții Gliga”, a declarat la audieri cumnatul judecătoarei, potrivit HotNews.ro

„Cu ei n-ai cu cine”, „sunt în lumea lor”, „niște sălbatici”, „niște comuniști”, i-a scris pe WhatsApp Claudia Gliga fiicei sale, Tabita, după încercarea eșuată de a-i aborda pe sora și cumnatul judecătoarei care îl judeca pe Cherecheș la Curtea de Apel Cluj.

La câteva zile distanță, socrul lui Cătălin Cherecheș a continuat demersul soției. A abordat un avocat pe care l-a întrebat dacă nu cunoaște pe cineva care are „intrare” la judecătoarea care îi judeca ginerele.

„Ca să par interesat i-am scris că „am om”, adică am o persoană care ar cunoaște-o. Apoi nu i-am mai răspuns la mesaje”, a explicat avocatul la audieri.

Soții Gliga nu au renunțat și, în 25 octombrie, au căutat-o pe mama judecătoarei. Soacra lui Cherecheș i-a spus că vrea să stea de vorbă cu ea „ca de la mamă la mamă”, ca să vorbească cu fiica sa „pentru ca aceasta să fie mai blândă cu primarul, în dosarul pe care îl instrumenta, invocând că acesta este nevinovat”. S-a oferit să-i cumpere afacerea pe care o are cu o sumă cuprinsă între 50.000-100.000 de euro sau „să se revanșeze într-un alt fel”, doar ca ginerele său să primească o sentință „mai blândă”.

A doua zi, pe 26 octombrie, Claudia Gliga a mers din nou, pe neașteptate, la mama judecătoarei, spunându-i că „a discutat cu părinții ginerelui său (n.n. tatăl lui Cătălin Cherecheș este decedat de mai mult timp), care i-au transmis că sunt în stare de orice pentru a-l salva pe fiul lor, în cazul unei decizii mai blânde”.

Pe 3 noiembrie, soacra lui Cherecheș a ajuns din nou la mama judecătoarei. De această dată, cu o cutie de tort. Mai exact, o ruladă din bezea de două kilograme. Claudia Gliga aflase că mama judecătoarei intenționa să cumpere prăjitura de la cofetărie. I-a dus-o personal, spunându-i din nou că „nu-și dorește decât blândețe”. Mama judecătoarei a primit tortul, dar nu i-a spus nimic fiicei sale.

Pe 4 noiembrie, la Târgu Mureș era programat un parastas pentru pomenirea tatălui decedat al judecătoarei. Magistratul a declarat la audieri că a ajuns la Târgu Mureș în seara de 3 noiembrie și a mers la o cunoștință unde se afla și mama sa. În timp ce servea masa, la un moment dat mama i-a adus o prăjitură al cărei ambalaj avea o etichetă cu denumirea cofetăriei deținută de socrii lui Cherecheș.

„A întrebat-o de unde o are. Inițial, mama sa i-a spus că a cumpărat-o de la cofetăria din centru cu suma de 280 lei, dar întrucât i s-a părut ciudat să vadă un produs de cofetărie Ellens acasă și având senzația că ceva s-a întâmplat (bănuind că mama sa a fost abordată de cineva din familia Gliga despre care cunoștea faptul că sunt socrii inculpatului Cherecheș Cătălin) a insistat, iar ulterior mama sa i-a povestit că a fost abordată de inculpata Gliga Cătălina care a rugat-o să intervină în favoarea inculpatului Cherecheș, caz în care se va revanșa, în sensul de a-i cumpăra mica afacere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro sau în orice altă modalitate”, se arată la dosar. Judecătoarea a mers cu cutia de tort la DNA, pentru a depune denunț.

Audiată de procuror, mama magistratului a declarat că soacra primarului a rugat-o să vorbească cu fiica ei „să fie blândă” cu primarul. „Mi-a spus că poate da oricât și orice”, a relatat mama judecătoarei.

Procurorii au organizat apoi flagrantul în urma căruia soacra lui Cherecheș a fost surprinsă în timp ce oferea mamei judecătoarei o cutie cu prăjituri în care se aflau 50.000 de euro.

Cei 50.000 de euro oferiți de soacra lui Cherecheș mamei judecătoarei au fost confiscați de judecători și puși la dispoziția statului. Tortul și prăjiturile nu au mai putut fi valorificate, fiind aruncate la gunoi.

„Produsele de cofetărie, respectiv tortul ruladă de bezea de aproximativ 2 kg şi produsele asortate – circa 3 fiind cu un grad ridicat de alterabilitate și termen de valabilitate mic, au fost distruse (introduse în pubelele sistemului public de colectare a deșeurilor menajere din Cluj Napoca), iar condițiile improprii în care au fost depozitate, lipsa posibilităților de depozitare în condiții de siguranță alimentară la organele de urmărire penală, precum și normele privind alimentația publică în vigoare, au condus la imposibilitatea luării vreunei măsuri de valorificare a produselor de cofetărie în cauză”, se arată în motivare.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns