fbpx

Sharpele rămâne în arest, însă trei inculpați sunt eliberați: Doi merg în arest la domiciliu și unul are control judiciar

Tribunalul Cluj a admis în parte contestațiile în dosarul de proxenetism de la Dej cu Sharpele & Co. Acesta, pe numele Cosmin Pop, rămâne în arest preventiv alături de Vlașin și Codin Pop. Omul de afaceri Călin Man și Lucian Jula trec în arest la domicilu, iar Rotar va fi sub control judiciar.

Soluția Tribunalului Cluj:

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pop Cosmin Sorin – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. 2.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pop Codin Iuliu – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. 3.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Vlașin Tudor Vasile împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. 4.

În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 221 alin. (1), alin. (2) şi alin. (4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Jula Lucian Dorin – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej.

Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Jula Lucian D prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 16 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 06.06.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului J L D, dacă nu este arestat în altă cauză, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. Constată că inculpatul J L D locuieşte la adresa din … şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa menţionată, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul J L D are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză (cu excepţia numitei J I). Atrage atenţia inculpatului J L D că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea copiei de pe prezenta I.P.J. Cluj – Biroul Supravegheri Judiciare, desemnat cu supravegherea inculpatului, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi poliţiei de frontieră.

5. În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 221 alin. (1), alin. (2) şi alin. (4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Man Augustin Călin – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/ 08.05.2020 a Judecătoriei Dej. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul M A C prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 16 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 06.06.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului M A C, dacă nu este arestat în altă cauză, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. Constată că inculpatul M A C locuieşte la adresa din .., jud. Cluj, şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa menţionată, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul M A C are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză (cu excepţia numitei B M R). Atrage atenţia inculpatului M A C că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea copiei de pe prezenta I.P.J. Cluj – Biroul Supravegheri Judiciare, desemnat cu supravegherea inculpatului, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi poliţiei de frontieră.

6. În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 215 alin. (1), alin. (2) lit. a), d), f), j), alin. (3)-(4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Rotar Vlad Alexandru – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul R V A prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura controlului judiciar pe o durată de 46 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 05.07.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului R V A, dacă nu este arestat în altă cauză. Pe durata controlului judiciar, inculpatul R V A trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura (Biroul de Supraveghere Judiciară din Cadrul I.P.J. Cluj), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului R V A ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; – să nu se apropie să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art. 275 alin. (2) din C.p.p., Obligă pe fiecare dintre inculpaţii P C S, P C I, V T V la plata a câte 200 lei (în total 600 lei), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. (3) din C.p.p., Celelalte cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată camera de consiliu, astăzi, data de 21.05.2020.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina