fbpx
Șoferul a intrat cu forța în autospecială (sursa foto adevarul.ro)

Sfidare totală. Un șofer oprit pe autostrada Turda-Sebeș a intrat cu forța în autospecială pentru a-și recupera permisul

Un șofer care conducea agresiv un bolid Mercedes pe autostrada A10 a fost oprit de un echipaj de poliție într-o parcare din județul Alba. Bărbatul a intrat cu forța în mașina Poliției pentru a-și recupera permisul. Șoferul, în vârstă de 39 de ani, a fost sancționat cu două amenzi în valoare totală de aproape 10.000 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, a fost sesizat parchetul pentru ultraj.

Incidentul a avut loc vineri în jurul orei 16.00. Potrivit IPJ Alba, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui conducător avea un comportament agresiv. Acesta nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație.

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum și faptul că urmează să fie sancționat contravențional.

Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, conducătorul auto fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș.

In momentul in care si-a dat seama ca va fi amendat pentru ca a condus agresiv, soferul a devenit recalcitrant si cu politistii.

Potrivit Politiei, acesta nu a respectat indicatiile politistilor, de a ramane in autoturism si a patruns in autospeciala de politie, pentru a-si recupera permisul de conducere si documentele autoturismului, parasind, la volanul autoturismului sau, spatiul service.

 

In urma incidentelor, soferul a primit o amenda in valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresiva, refuz de inmanare a actului de identitate la solicitarea politistului, precum si pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier, iar ca masura complementara, i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

In plus, politistii i-au dat o a doua amenda contraventionala, in valoare de 7.000 de lei, in baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publica, pentru impiedicarea organelor de politie in indeplinirea atributiilor de serviciu, pentru savarsirea de acte si gesturi obscene si adresarea de expresii si cuvinte jignitoare.

„In cauza, va fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri.

Prin structura specializata de la nivelul Brigazii Autostrazi, vor fi facute verificari in ceea ce priveste modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre politistii implicati in acest eveniment”, a transms Politia Romana.

Comments

comentarii

Un accident soldat cu două victime a avut loc pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Primarul Bogdan Pivariu a efectuat o vizită pe șantierul din zona străzii Cetății din Florești și a găsit nereguli.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!