fbpx

Sentințe total diferite pentru polițiști șpăgari. Bucureștiul mumă, Clujul ciumă

Cei doi polițiști din București, care au luat șpagă de 60 de ori și au cumulat sume de peste 10.000 de lei, au primit în primă instanță câte 3 ani cu suspendare. La începutul lunii noiembrie, doi polițiști din Cluj, acuzați că au luat de 3 ori sume de câte 250 de lei, au primit la Tribunal pedepse de 5 ani și 3 luni, respectiv 4 ani și 4 luni închisoare cu executare. Ambele sentințe pot fi atacate cu apel.

Cei doi poliţişti de la Rutieră prinşi în timp ce luau mită de la şoferi pe Calea Dorobanţi din Capitală au fost condamnaţi vineri de Tribunalul Bucureşti la câte trei ani închisoare cu suspendare. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

”În baza art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 si 7 lit. c) din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 396 alin. 1, 2, 10 Cod pr.pen. condamnă inculpatul PANTEA ANDREI, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „luare de mită în fomă continuată” (60 acte materiale din perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023).

În baza art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 si 7 lit. c) din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 396 alin. 1, 2, 10 Cod pr.pen. condamnă inculpatul OLTEANU VALENTIN, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „luare de mită în fomă continuată” (62 acte materiale din perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023)”, se arată în minuta sentinței.

Cei doi nu au voie timp de 4 ani să ocupe o funcţie în cadrul structurilor Poliţiei Române şi trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul ADP Sector 3, Amenajare Edilitară S5 SRL ori în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În plus, judecătorii le-au confiscat sumele primite ca mită, respectiv 11.493 lei de la Andrei Pantea şi 13.627 lei de la Valentin Olteanu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, şi Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, au fost prinşi în flagrant când luau mită, în luna aprilie, de către DGA şi DNA, pe Calea Dorobanţi din Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au notat că, în perioada 19 martie – 22 aprilie, Andrei Pantea şi Valentin Olteanu au primit diverse sume de bani de la 23 de şoferi, pentru a nu-i amenda şi a nu le suspenda permisul de conducere în urma încălcării unor reguli de circulaţie.

“Ca mod de operare, de cele mai multe ori, banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Valentin Olteanu (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Andrei Pantea. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, au arătat anchetatorii.

Cazul de la Cluj

Doi agenți de la Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti, județul Cluj, fără antecedente penale, cu vechime în polițite, au fost condamnați la 5 ani și 3 luni, respectiv 4 ani și 4 luni de închisoare pentru trei, respectiv două șpăgi de câte 250 de lei, la care s-au adăugat infracțiunile de abuz în serviciu și fals pentru că au scris alte fapte în procesele verbale de contravenție în schimbul banilor. (Detalii AICI)

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns