fbpx
sursa foto libertatea.ro

Sentințe cu datoriile pentru ambulanța privată și gunoiul de la Untold. Urmează cazările

Au început să curgă sentințele prin care Federația Share este obligată la plata unor servicii prestate de firme la festivalul Untold de anul trecut. Anul acesta, festivalul este organizat de Untold SRL, care este ”curată”. Vom vedea la anul pe ce entitate va fi organizat.

Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat în favoarea firmei care a închiriat o ambulanță privată la Untold Festival 2015. Patronul firmei, Dorin Nemeș, este supărat foc pe organizatorii festivalului, de la care a avut de recuperat bani și pentru pază și pentru asistența medicală: ”Niște nesimțiți! Au primit bani de la primărie, au datorii și acum au trecut pe altă firmă. Facem și noi un festival? Pe firma de pază am avut de recuperat 15.000 de lei. Noroc că am avut bilete la ordin avalizate și i-am primit prin executor. Altfel, nu-i recuperam”, ne-a spus Nemeș.

În ce privește divizia de asistență medicală a firmei, Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat: ”Admite în parte cererea formulata de catre creditoarea SC SCUTUL NEGRU S. P. A. M. SRL, în contradictoriu cu debitoarea FEDERAŢIA SHARE CLUJ NAPOCA. Obliga debitoarea sa achite creditoarei suma de 21100 lei, conform contractului şi facturii depuse la dosar. Obliga debitoarea sa achite creditoarei dobânda legala penalizatoare aferenta debitului principal, calculata asupra sumei de 10550 lei, de la data de 27.07.2015 şi pâna la plata integrala, respectiv asupra sumei de 10550 lei, de la data de 08.08.2015 şi pâna la plata integrala. Obliga debitoarea sa achite creditoarei suma de 2480 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, din care 200 lei reprezinta taxa judiciara de timbru, iar 2280 lei onorariul avocatului. Fixeaza termen de plata de 20 zile de la data comunicarii prezentei sentinţe. Executorie.”

Nu s-a plătit nici firma de salubritate care a adunat gunoiul la festival anul trecut. Aceasta a apelat la instanță, care a hotărât: ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de creditoarea COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A., în contradictoriu cu debitoarea FEDERAŢIA SHARE. Obligă debitoarea, ca în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, să plătească creditoarei suma de 8942,25 lei reprezentând debit restant. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 1200 lei reprezentând cheltuieli de judecată.”

De curând, organizatorii Untold au anunțat posibilitățile de cazare pe anul acesta. Însă, o parte din cazările de anul trecut luate de ei nu s-au achitat. Unita Turism a deschis proces la Judecatoria Cluj-Napoca, unde încearcă să recupereze o datorie de 4.500 de lei pentru servicii de cazare. Unita Turism are mai multe unitati de cazare in Cluj-Napoca, intre care Hotel Belvedere si Campingul din Făget. In perioada desfasurarii Untold 2015, din reteaua Unita facea parte si Hotel Sport, intre timp vandut de societate.

Majoritatea proceselor intentate Federației Share au ca reclamanți furnizori Untold 2015. ”Creierul” festivalului, fost partener al federației prin Dettra Organization SRL, Bogdan Buta, a înființat o societatea nouă, Untold SRL, pe care organizează festivalul în continuare.

Citește și  Capitala Europeană a Tineretului Cluj 2015 s-a terminat rușinos, cu procese din cauza Untold

Comments

comentarii

Lasă un răspuns