fbpx

Sentință-șoc: Curtea de Apel Cluj îl ”arde” la buzunar pe primarul Cătălin Cherecheș

O instanță de contencios de la Curtea de Apel Cluj a pronunțat, astăzi, o sentință prin care îl obligă pe primarul băimărean Cătălin Cherecheș să dea la Stat aproape 2,7 milioane lei pe motiv că suma ”nu are caracter justificat”. Sentința nu este definitivă. Primarul va explica totul într-un interviu exclusiv luni pe Clujust.ro

Soluția pe scurt: ”Admite sesizarea formulata de Comisia pentru Controlul Averilor de pe langa Curtea de Apel Cluj prin Ordonanta nr. 2/2019, privind pe petenta ANI in contradictoriu cu intimatii Cherecheș Cătălin si Statul Român prin MFP.

Constata ca dobandirea sumei de 2.685.708,318 lei nu are caracter justificat si dispune obligarea intimatului Cherecheș Cătălin la plata acestei sume in favoarea Statului Român, prin MFP, in termen de 60 de zile de la ramanerea definitiva a sentintei.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmand a fi depusa la Curtea de Apel Cluj, Sectia a III-a de contencios administrativ si fiscal.

Pronuntata in data de 09.04.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei.”

Recursul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2019, Agenția Națională de Integritate a sesizat atât Comisia de pe lângă CA Cluj, cât și Parchetul Judecătoriei Baia Mare pentru fals în declarații. Parchetul a clasat dosarul în 2020.

Cătălin Cherecheș spune că se aștepta la o sentință nedrepată a Curții de Apel Cluj, din motive pe care le va explica pe larg într-un articol viitor.

Nu este pentru prima dată când primarul Cătălin Cherecheş s-a aflat învizorul ANI. În anul 2012, Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată cu privire la un împrumut în valoare de 1,5 milioane de euro, pe care l-a primit de la mama lui, deputatul Viorica Cherecheş. Cu privire la această sesizare, ANI a arătat că edilul băimărean nu a încălcat legislaţia.  Suma de 2,7 milioane lei din actualu dosar are legătură cu cea menționată anterior, considerată legală și de ANI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns