fbpx

Sentința definitivă: Autorul dublei crime din Dâmbul Rotund, închisoare pe viață

Curtea de Apel Cluj a respins astăzi apelul lui Dan Magier împoriva sentinței din luna mai a Tribunalului Cluj, prin care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru dubla crima din cartierul clujean Dâmbul Rotund.

Soluția pe scurt: ”Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Magier Dan Ioan împotriva sentintei penale nr. 179 din 21.05.2015 a Tribunalului Cluj. Deduce retinerea si arestul preventiv din 25.09.2014 pâna la zi. Stabileste în favoarea Baroului Cluj, suma de 260 lei, ce se va avansa din fondul Ministerului Justitiei reprezentând onorariu pentru aparator din oficiu.”

Dan Ioan Magier a fost condamnat la închsioare pe viață de Tribunalul Cluj, după ce în toamna anului trecut și-a omorât cu sânge rece concubina și pe amantul acesteia. Crima a avut loc într-o casă de pe strada Doinei din cartierul clujean Dâmbul Rotund. După ce și-a înjunghiat victimele, agresorul a încercat să se sinucidă.

”Condamnă pe inculpatul Magier Dan Ioan, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, la următoarele pedeapse de: – detenţiunea pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu prev. de art. 224 al.2 C.pen. cu aplicarea art. 41 al.1 C.pen. În temeiul art. 38 al.1 C.pen., art. 39 al.1 lit.a C.pen. contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea a detenţiunii pe viaţă (…), interzice inculpatului pe perioada executării pedepsei drepturile prev. de art. 64 lit.a , b şi d C.pen.”, se arată în sentința Tribunalului Cluj

După ce s-a eliberat anticipat din închisoare, unde ispăşise pedeapsa pentru o altă crimă, Magier a avut o relaţie cu tumultoasă cu victima. După ce s-au despărţit din cauza atitudinii sale agresive, bărbatul a încercat să reia relaţia cu femeia. Astfel, Magier a surprins-o cu un fost coleg de detenţie, condamnat şi el pentru crimă.

Potrivit procurorilor, Magier a aşteptat până dimineaţă în faţa casei în care se mutase victima în chirie, pândind momentul prielnic de a intra în interior. Profitând de ieşirea partenerului a intrat peste fosta iubită şi după o altercaţie verbală cu cei doi, i-a înjunghiat mortal, lovindu-i pe rând cu un cuţit în mai multe zone vitale, la gât şi în inimă.

Magier a încercat să-şi ia şi el viaţa după înjunghierea victimelor, provocându-şi răni la gât cu o oglindă, dar a supravieţuit.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns