fbpx

Senatul a votat ca ratele magistraților pentru locuințe să fie achitate de stat. „Nu există prevedere mai grețoasă”

Senatul a votat o propunere legislativă potrivit căreia suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de aceştia şi pentru achitarea unei rate pentru achiziţionarea unei locuinţe. Au fost înregistrate un număr de 77 de voturi „pentru”, 35 „împotrivă” şi două abţineri.

Deputatul liberal Alexandru Muraru a fost inițiatorul acestei legi, în aprilie 2022. În expunerea de motive, Muraru susține că scopul acestei ordonanțe de urgență este loializarea magistraților.

El dorește, mai precis, ca suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pe care o plătesc pentru achiziţionarea unui locuinţe, scrie Radio Romania Liberă.

„Statul vine în sprijinul magistraţilor pentru ca aceştia să dobândească o locuinţă proprie, spre deosebire de situaţia actuală, în care fondurile folosite pentru plata chiriilor ajung în contul unor persoane din afara sistemului”, mai susține Muraru.

Magistrații și grefierii care nu au locuință în localitatea în care-și desfășoară activitatea primesc lunar bani pentru decontarea chiriei.

„Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită ca aceea a plății ratelor pentru casă, în cazul magistraților!”, a scris judecătoarea Adriana Stoicescu pe contul de Facebook

Comments

comentarii

O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești.... Citește mai mult
Fotbalistul brazilian Neymar, victima unei entorse în meciul de joi cu Serbia (2-0), este accidentat la ligamentul gleznei drepte şi va lipsi în meciul de luni cu Elveţia de la Cupa Mondială 2022.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!