fbpx

Se pensionează un procuror anti-politicieni, fără vile, mașini și conturi

Un procuror vertical, care la începutul anilor 2000 își dădea demisia dintr-o funcție în semn de protest față de o numire politică, și-a înaintat cerere de pensionare. Potrivit declarației de avere, deține doar un apartament.

Pe lista de ședință a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi este și ”cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de doamna Slabu Aurelia, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj”. Aurelia Slabu este acum procuror simplu la Parchetul Curții de Apel (PCA) Cluj. La începutul anilor 2000 era procuror general adjunct și făcea front comun cu Daniel Morar împotriva influenței clasei politice în parchet.

Procurorul Aurelia Slabu s-a remarcat printr-o activitate susținută și mai ales prin atitudinea pe care a adoptat-o când a fost numit, prin decizia vestitului Tănase Joița,  în funcția de procuror general adjunct al PCA Cluj, Danilă Suciu, poreclit de presă “aplaudacul PSD”, după ce a fost fotografiat în timp ce apluda la lansarea candidaturii la primărie a lui Ioan Rus.  Astfel, Aurelia Slabu si Daniel Morar, in calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, respectiv, sef al sectiei Urmarire Penala din cadrul aceleiasi institutii, si-au dat demisia in momentul numirii lui Suciu.

Demisia lui Morar si Slabu a fost legată de criza din Parchetul Curtii de Apel Cluj care incepuse inca din 2000, cand in functia de adjunct al procurorului general, Vasile Chisu, fusese numit Marius Chiru, transferat din cadrul Parchetului Judetean Galati. La o sedinta de bilant al parchetului, Aurelia Slabu a cerut imperativ demiterea lui Marius Chiru, invocand implicarea sa in afaceri cu iz de infractiune din Galati. La scurt timp, activitatea celui acuzat de Slabu a fost verificata de Mircea Zarie, adjunct al procurorului general al Romaniei, iar Marius Chiru a fost demis din functie, dar a ramas procuror-anchetator la Curtea de Apel.

Morar si Slabu au dezvăluit faptul ca de multe ori acțiunile curajoase ale procurorilor impotriva corupților au fost stopate din cauza interventiilor făcute pe linie ierarhică la comandă politică. În 2005, Slabu a concurat pentru șefia DNA Cluj, însă funcția a fost preluată de Crin Bologa.

Potrivit ultimei declarații de aveere postate pe site-ul CSM, din iunie 2013, Aurelia Slabu deține doar un apartament de 51,75 mp, cumpărat în 2004, În rest, nicio mașină, niciun teren, niciun cont bancar, dar și nicio datorie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina