fbpx
foto clujust.ro

A scăpat de excluderea din magistratura, dar a fost mutat disciplinar

Judecătorul Gabriel Năsui de la Curtea de Apel Cluj a câștigat procesul împotriva hotărârii CSM de a-l exclude din magistratură. Înalta Curte a schimbat măsura de excludere cu cea de a fi mutat disciplinar timp de 6 luni la Curtea de Apel Alba Iulia.

judecator jacuzziMagistratul Gabriel Năsui de la Secția a II-a Civilă de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Cluj a fost exclus din magistratură prin hotărârea Secției pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce în august 2012 presă au apărut fotografii cu judecătorul în jacuzzi la St. Moritz alături de un om de afaceri parte într-un dosar pe care îl judeca.  La o lună, a venit şi sentinţa, dată de judecătorul Gabriel Năsui în favoarea colegului de jacuzzi, Cristian Baboş, un afacerist cu renume în Cluj. Acesta a primit, în urma procesului, despăgubiri de aproape 750.000 de euro.

În data de 5 mai 2014, un complet de 5 judecători de la Secția Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a anulat în parte hotărârea CSM și a schimbat sancțiunea în cea de mutare disciplinară la Curtea de Apel Alba-Iulia pe o perioadă de 6 luni.

MINUTA DECIZIEI

“Admite recursul declarat de NASUI GABRIEL ADRIAN impotriva hotararii nr. 12/J din 19 iunie 2013 a Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara. Caseaza in parte hotararea atacata, in sensul ca respinge, ca neintemeiata, actiunea disciplinara privind savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Inlocuieste sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura, prevazuta de art. 100 lit. e din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu cea a mutarii disciplinare pe o perioada de 6 luni la Curtea de Apel Alba – Iulia, prevazuta de art.100 lit. c din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru savârsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. a din Legea nr. 303/2004, in reglementarea în vigoare anterior modificarii intervenite prevederilor mentionate prin Legea nr. 24/2012 si respectiv, de art. 99 lit. i) teza 1 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in forma ulterioara intrarii in vigoare a Legii nr. 24/2012. Mentine celelalte dispozitii ale hotarârii Definitiva. Pronuntata în sedinta publica de la 5 mai 2014”, se arată în minuta deciziei civile.

Judecătorul a mai fost sancționat disciplinar în 5 octombrie 2011, cand Secșia pentru judecatori a dispus diminuarea indemnizației de încadrare lunară brută cu 15% pe o perioada de trei luni pe motiv că  i-a admis firmei soției sale preschimbarea termenului de judecată intr-un dosar de opoziție la executare.

 

 

Comments

comentarii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va avea loc semnarea contractului de execuție privind modernizarea Parcului Feroviarilor. „Un proiect extraordinar de important”, spune edilul.... Citește mai mult
Târgul de la Negreni care trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie a fost anulat. Deși rata de incidență COVID-19 este 0 în acest moment, rata de vaccinare este una scăzută, fapt care a dus la anularea evenimentului.... Citește mai mult
O femeie nevăzătoare din Cluj-Napoca a fost victima gropilor slab semnalizate din Cluj-Napoca și s-a ales cu o fractură de gleznă.... Citește mai mult
CFR Cluj a fost învinsă cu 1-0 de Jablonec, în primul meci disputat în grupele Conference League.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!