Șase membri ai grupării conduse de ”Rechinul” din Mexic, condamnați în România la pedepse ce însumează 61 de ani închisoare

Curtea de Apel București i-a condamndat definitiv pe șase membri ai grupării de crimă organizată conduse de interlopul Florian Tudor, zis „Rechinul”, cu bazele pe Riviera Maya din Mexic.

Cei șase au fost trimiși în judecată de procurorii D.I.I.C.O.T. –Structura Centrală, în ianuarie 2020, în stare de arest preventiv, sub acuzațiile de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la comiterea infracțiunii de omor calificat, șantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

”În cauză, procurorii au reținut că, în cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, doi dintre inculpați împreună cu alte persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care pe parcursul anilor 2015 – 2019, au aderat alți trei inculpați, al cărui scop a fost comiterea de infracțiuni de violență, respectiv șantaj și omor calificat.

Membrii grupului infracțional organizat au comis la data de 02 aprilie 2018, în Mexic, o tentativă la infracțiunea la omor calificat și, în perioada 2017 – 2019, 4 infracțiuni de șantaj pe teritoriul României.”, a arătat DIICOT.

În 17 martie 2023, Curtea de Apel București a pronunțat decizia definitivă, prin care au fost majorate pedepsele aplicate unora dintre inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat (de la 4 ani la 6 ani), tentativă la omor calificat (de la 9 ani la 11 ani, respectiv de la 8 ani la 10 ani) și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere (de la un an la doi ani), fiind majorate pe cale de consecință și pedepsele rezultante (pedeapsa cea mai mare fiind majorată de la 10 ani și 4 luni la o pedeapsă de 13 ani). De asemenea, a fost obligat un inculpat la plata unor daune morale în cuantum de 4000 de euro.

”Pedepsele stabilite prin decizia penală a Curții de Apel București în sarcina celor șase inculpați pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la comiterea infracțiunii de omor calificat, șantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor însumează 61 de ani de închisoare.

Prin aceeași decizie s-a dispus și achitarea a doi dintre inculpați sub aspectul comiterii infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și încetarea sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare de către unul dintre inculpați.

Precizăm faptul că față de un inculpat, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la omor calificat (urmarea fiind comiterea unei tentative la omor calificat), instigare la șantaj și șantaj, s-a dispus arestarea preventivă în lipsă, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de autoritățile române.”, a transmis DIICOT.

Cei șase sunt:

POENARU GABI ALIN Apelant Intimat – Inculpat
GHIŢĂ RĂZVAN ALIN Apelant Intimat – Inculpat
MINCĂ MIHAI ADRIAN Apelant Intimat – Inculpat
ILINCA NICOLAE ADRIAN Apelant Intimat – Inculpat
VELCU SORIN Apelant Intimat – Inculpat
MICLESCU FLORIN Apelant Intimat – Inculpat
Gabi Poenaru (în centru)

Părți civile sunt rudele craioveanului Sorin Constantin Marcu, ucis în Mexic îân 2018. Și el era condamnat în ţară pentru tentativă de omor.

Constantin Marcu, de 44 de ani,  a fost ucis pe o stradă din Cancun, Mexic, fiind împuşcat în cap, sub privirile unui alt craiovean care se afla pe scaunul din dreapta al unui autoturism condus de victimă. Sorin Constantin Marcu a fost chemat marți seara, în jurul orei 21.30, ora României, la o întâlnire în centrului orașului Cancun, potrivit libertatea.ro care citează surse apropiate familiei victimei. În momentul când a ajuns pe una dintre străzile din centrul orașului Cancun, asupra mașinii la volanul căruia se afla Marcu au fost trase mai multe focuri de armă. Două dintre gloanțe au nimerit capul bărbatului care a decedat pe loc. Potrivit presei locale, autoritățile mexicane au reținut un fost polițist ce a fost acuzat de crimă.

Craioveanul Constantin Sorinel Marcu, cel care l-a înjunghiat în august 2014, la Piscina Plazza Summer Club din Craiova, pe Dragoş Ţăndărescu, a fost găsit vinovat de tentativă la omor. Judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat la o pedeapsă totală de 8 ani şi plata a 20.000 de lei daune morale lui Ţăndărescu. El se sustrăgea executării pedepsei şi se afla din 2014 în Mexic.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns