fbpx

Sancțiuni de 8.000 de lei pentru patru persoane care au tăiat pomi de Crăciun

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au sancționat, ieri, patru oameni pentre delicte silvice și au confiscat de la aceștia aproape 140 de pomi de Crăciun.

În urma unor controale efectuate pe raza comunei Călățele, au fost depistate nereguli privind deținerea de cetină de brad și pomi de Crăciun de către patru persoane, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, pentru 100 kg. de cetină și 139 pomi de Crăciun, în valoare de peste 4.400 de lei, nu au putut fi prezentate documente de proveniență. Drept urmare, a fost luată măsura confiscării acestora, fiind predate ocolului silvic.

De asemenea, polițiștii au identificat un bărbat din comuna Mărișel care transporta cu o autoutilitară pe DN1R, circa 4,5 metri cubi cherestea rășinoase, fără a poseda documente de proveniență și transport.Materialul lemnos, în valoare de circa 1.900 de lei, a fost confiscat și predat ocolului silvic.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.000 de lei.

”Poliţiştii clujeni continuă activităţile de verificare, acţionând ferm pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.”, se arată în finalul comunicatului IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns