fbpx

S-a respins excepția la Legea stării de alertă. Reacția avocatei Silvia Uscov

CCR a respins exceptia de neconstitutionalitate la Legea 55/2020 privind starea de alerta in Romania.

Avocata Silvia Uscov a scris dezamagita utmatorul mesaj: “Cum privesc eu eșecurile?
Ca pe lecții.

Cum privesc eu judecătorii CCR?
Cu mila.

P.S. Pentru cine nu înțelege mesajul: s-a respins ca neîntemeiata excepția de neconstituționalitate a Legii nr. 55/2020 invocata de mine. S-a admis doar pe art. 72 alin. 2 din Legea nr. 55/2020, un articol de mica importanta.

Si justiția este politica si politizata! Haideți sa nu mai fim ipocriți.”

Uscov a mai adaugat: “Raportat la evenimentele din ultimele luni din zona justiției, de la condamnarea avocatului Robert Roșu din 17 decembrie 2020, Hotărârea CJUE din 18 mai 2021, până la deciziile CCR din 08 iunie 2021 (dosarul meu vizând neconstituționalitatea întregii Legi nr. 55/2020 nici măcar nu apare în comunicatul CCR de astăzi), precum și decizia CE de a continua monitorizarea pe justiție a României sub MCV sau atacurile asupra libertății de exprimare a magistraților, concluzionez că acest domeniu este acaparat de alte interese acolo unde există o miză politică.

Cum miza politică se naște din ideologia vremurilor, și nu din neant, astfel încât fiecare dintre noi suntem răspunzători pentru alegerile pe care le facem, dar și pentru că realizez că fac parte în prezent dintr-o minoritate, mă voi retrage din acest spațiu de socializare.

Nicio schimbare în bine nu s-a realizat până nu s-a atins limita de jos a răbdării majorității. Prin urmare, demersurile mele și ale celor câtorva oameni ai dreptății nu fac decât să prelungească agonia sau speranța oamenilor și, astfel, să crească abuzul de putere.

Întâi trebuie să doară ca să te vindeci.

Întâi trebuie să simți lanțurile ca să le poți rupe.

Până atunci, rămân tot eu.“

Comments

comentarii

Lasă un răspuns