fbpx

S-a motivat decizia în dosarul ”Ferma Băneasa”! Are 700 de pagini. Prima reacție TZA

Judecătorii de la ÎCCJ au motiva decizia definitivă din dosarul ”Ferma Băneasa”, în care a fost condamnat și avocatul Robert Roșu la 5 ani închisoare.

”Astăzi, 7 aprilie 2021, a fost publicată motivarea în cazul colegului nostru, Robert. Noi susținem în continuare nevinovăția lui Robert și suntem, cu toții, alături de cauza lui.

Apreciem că motivarea hotărârii de condamnare este profund nedreaptă și viciată de numeroase erori de fapt și de drept, dar ne abținem de la comentarea lor în acest moment.

Ele vor fi supuse analizei judecătorilor Instanței Supreme cu ocazia căilor extraordinare de atac formulate în numele lui Robert Roșu.”, a transmis societatea de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații.

Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce omul de afaceri Remus Truică va merge după gratii timp de șapte ani.

ÎCCJ i-a condamnat și pe oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Benjamin Silberstein, în lipsă, la câte cinci ani de detenție.

Cu toții sunt acuzați că, în urmă cu zece ani, au pus la punct un mecanism menit să îl ajute pe Paul al României să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, pe motiv că i-au aparținut bunicului său, deși în realitate nu avea drept de moștenire.

Odată cu aprobarea retrocedării, bunurile au ajuns în posesia lui Remus Truică și a unor interpuși ai oamenilor de afaceri israelieni. Prejudiciul în acest caz era de peste 135 milioane de lei. (Minuta Deciziei AICI)

Urmează detalii din motivare

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina