S-a anunțat protest împotriva mega-proiectului imobiliar al afaceristului Vasile Salanță din pădurea Hoia

Mobilizare pentru ăădurea Hoia, duminică, 7 noiembrie, între orele 11 și 13, deasupra Donath Park. Acolo Primăria Florești a autorizat blocuri cu 8 etaje (!) pentru firma Someșul Cald Producție a deja controversatului afacerist imobiliar Vasile Salanță ”spaima spațiilor verzi”

”Cerem stoparea șantierelor de sub Pădurea Hoia! Vrem protejarea Pădurii Hoia și a pășunilor dimprejurul ei. Vrem planificare urbanistică, nu haos imobiliar. Vrem bunuri verzi comune și câștiguri pe termen lung pentru toți, nu profit pe termen scurt pentru puțini.”, a transmis organizața S.O.S. Cluj

Inspectoratul de Stat în Construcții (IST) a arătat într-un raport recent mai multe neconformități ale autorizațiilor de construire de sub pădure și arată că au fost emise „cu încălcarea prevederilor legale” (raportul raport ISC zona Hoia.
IST mai arată că nu a primit toată documentația din partea Primăriei Florești, nici Prefectura nu a primit Planul Urbanistic Zonal, care, atenție, potrivit coeficientului de utilizare a terenului, aduce 50.000 de oameni sub Hoia, dacă s-ar pune în practică!

”Cerem Primăriei Florești să revoce autorizația de construire pentru primul șantier început și solicităm IST să dispună oprirea lucrărilor realizate în mod necorespunzător.
Solicităm Prefecturii să suspende autorizațiile de construire prin contencios administrativ.
Cerem Primăriei Cluj-Napoca și Direcției Silvice să instaleze bariere la drumurile din pădure și de lângă pădure astfel încât să nu fie folosite de utilaje de șantier ori de trafic auto, ci de iubitori de natură.”, solicită organizatorul Adrian Dohotaru.
Acesta a precizat condițiile sanitare de la protest: ”Așadar, ne mobilizăm pentru Pădurea Hoia, duminică, 7 noiembrie, între orele 11 și 13, deasupra Donath Park. Dacă suntem mai mulți de 100 de persoane din Cluj-Napoca, Florești și Baciu, ne împărțim în mai multe grupuri și păstrăm distanța socială. Vă recomandăm să veniți pe jos sau cu bicicletele, iar dacă veniți cu mașina să parcați la distanță de zona în care ne întâlnim. Puteți veni dinspre pădure, în plimbare de la Muzeul Etnografic, dar și dinspre strada Uliului sau strada Donath. Vă rugăm să respectați distanța socială și să purtați mască la manifestație.”

Link locație: https://goo.gl/maps/CUJEGKK196ufUHST8

 

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns