fbpx

România, condamnată la CEDO în 11 cazuri pentru condițiile de detenție. Un caz e din Cluj

România a fost condamnată recent la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în 11 cazuri reunite, cu privire la condițiile de detenție. Statul trebuie să le plătească inculpaților peste 70.000 de euro. Unul e din Cluj.

România a fost condamnată, prin hotărârea din 2 martie a CEDO, la peste 70.000 de euro pentru condițiile din aresturile preventive și din penitenciare.  Curtea a hotărât că în cazurile celor 11 reclamanți, care au fost reunite, s-a încălcat Articolul 3 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, potrivit căruia ”Interzicerea torturii Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante.”

Printre cele 11 cazuri este și cel al deținutului Radu Cristian Deac, care s-a plâns de condițiile din Arestul IPJ Cluj, Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Carmen Jucan, a precizat pentru Clujust.ro că s-au făcut investiții pentru modernizarea spațiului actual al Centrului de Reținere și Arest Preventiv, care este în sediul IPJ de pe starda Traian, dar și că s-a înaintat din 2014 documentația pentru preluarea unui spațiu de pe bulevardul Dorobanților, dar că se așteaptă aprobări. Este vorba de clădirea în care a fost Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Hotărârea CEDO (limba engleză)

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!