Revolta unui candidat de la examenul pentru Barou: ”Vă este frică că vă lăsăm fără clienți?”

Un candidat se revoltă din cauza subiectelor grele de la examenul pentru Barou din 20 septembrie 2020 și are câteva mesaje tăioase către Consiliul UNBR și Comisia de Examen: ”În toate țările europene se verifică cunoștința candidatului..nu capcanele voastre!

”Provoc toți avocații din țară și în mod special tot Consiliul UNBR și Comisia de Examen să încerce a rezolva grilele de anul acesta. Cu siguranță nu mai mult de 10% (cu indulgență) reușesc să atingă 70 de puncte. Persoane cu ani grei de experiență în spate .. Pot doar să vă spun: Rușine !!

Rușine să vă fie, domnilor!…Au fost persoane care și-au dat demisia ca să poată învăța pentru examenul acesta! Sunt candidați care și-au neglijat familia / copiii să rămână concentrați pentru a-și îndeplini visul, dorința de a profesa.

În toate țările europene se verifică cunoștința candidatului..nu capcanele voastre! În opinia mea.. daca promovau 45/50% nimeni și niciodată nu putea spune că a fost un examen nedrept. Dar în situația de față unde promovează maxim 7/8% ….

Domnilor profesori.. dacă predați dreptul penal special.. recunoașteți că aveți carențe la procedura civilă și invers … Nimeni nu poate afirma că le știe pe toate.. dar nouă asta ne cereți..

Am văzut tineri plângând la ieșirea din Romexpo.. am văzut dezamăgirea pe chipurile lor.. tineri care cu câteva ore înainte aveau încredere în ei.. persoane care visau cu ochii deschiși înainte de examen… Persoane care au venit de la 500/600 Km… Felicitări ,domnilor !!! Ați reușit și de data asta… Sper să fiți mândri.. Noi nu putem spune același lucru despre D-voastră.

Nu există logică în ceea ce faceți... Sunt 2 sau 3 barouri in toată țara care nu duc lipsă de stagiari.. dar la restul țării vă gândiți ?!

La definitivat după minim 2 ani de experiență candidaților le este permis să susțină examenul cu codurile pe masă ?! Dar noi .. aia mici… Noi trebuie să știm cât comisia de examen care a făcut grilele cu codul / internetul în față!!!

Eu personal am predat lucrarea după ora 14:00 și nu eram singurul. Am cerut grilele, dar am fost refuzat ?!! De ce ?! Nu mai putea nimeni sa facă altceva cu acele grile decât să se verifice. Nu putem vorbi de risc epidemiologic .. 4 ore am avut mâinile pe ele.. Nu puteam ieși cu ciorna dacă aveam notat altceva decât răspunsurile date. De ce toate astea ?! Putem interpreta.. dar nu acuza , din păcate.

Care e miza ?! VĂ ESTE FRICĂ CĂ VĂ LĂSĂM FĂRĂ CLIENȚI ?! Păi nu sunteți D-voastră atotștiutori ?!

Dar în situația în care la câteva ore după publicarea subiectelor vă dați seama că de fapt D-voastră ați greșit la una dintre grile…. da’ nu-i bai.. stați fără grijă, nu o să picați examenul.”, a scris Ionel Basuc pe grupul de Facebook Admitere Barou.

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns