fbpx

Revolta unei avocate: “Impuneți restricții fără logică… Să purtați voi mască atunci când sunteți singuri pe stradă”

Avocata Silvia Uscov a răbufnit față de măsurile luate în ultima vreme de Guvern și față de clasa politică în prag de alegeri parlamentare:

”După ce le acordați funcții și privilegii, îi lăsați să se bucure de ele ani de zile, observați ba că ar fi comis vreo infracțiune, ba că nu aveau nici BAC-ul.

Și apoi ne chemați la vot, că așa este exercițiul democratic, ni-i plasați pe liste în locuri fruntașe pe oamenii care nu se mai bucură de respectul nostru și numărați voturile ca Roberta (sau, pentru iubitorii de literatură națională, ca steagurile lui Pristanda).

După care ne impuneți legi care nu sunt legi pentru că încalcă Constituția României și ne amendați pentru că nu suntem atât de prosti pe cât vreți și/sau ne credeți voi.

Ne spuneți că nu aveți una sau alta să combateți pandemia, ne arătați cu degetul. Voi sunteți fără vină atunci când donați altor state echipamente medicale și permiteți importul unor produse neconforme. Apoi impuneți restricții fără logică și vă așteptați ca noi să le respectăm ca niște analfabeți funcționali, cum vă ies vouă în statistici. Să purtați voi mască atunci când sunteți singuri pe stradă și să o dați jos când vă așezati alături de prieteni la restaurant.

Generația aceasta de copii și studenți este de sacrificiu, dar vor fi viitori conducători, viitori medici, viitori avocați sau magistrați. Bine că am auzit glumele nepotrivite pe care le fac asistenții universitari la cursuri online, glume pe care și le permit din “intimitatea” casei, dar care niciodată nu ar fi fost spuse într-un amfiteatru al Facultății de Drept.

Să nu ne spuneți de criza economică ce ne așteaptă, că doar îi punem pe pensionari să muncească mai mult, pe ceilalți să strângă din dinți, vindem și ultimele active ale țării și suntem ocupati cu balaurul anti-corupției, dar doar cât să organizați proteste și să nașteți specialiști și experți în…nimic.

Atentați și la ultima fărâmă de decență dată de religie și folosiți la turație maximă algoritmii până ne intră în cap că nu suntem nici femei, nici bărbați, doar niște proști…de gen.

În rest…numai de bine!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns