Holul Judecătoriei Cluj-Napoca

Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești a fost modificat

Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești a fost modificat cu o propunere înaintată CSM-ului de Curtea de Apel Cluj.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât modificarea art.18 alin.(1) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, după cum urmează:

„Art. 18 – (1) În cadrul fiecărei instanţe judecătoreşti funcţionează un colegiu de conducere. Preşedintele instanţei este şi preşedintele colegiului de conducere. La instanţele la care nu există preşedinte şi nici vicepreşedinte care să-l înlocuiască, şedinţele colegiului de conducere sunt prezidate de judecătorul cu cea mai mare vechime în funcţie din cadrul colegiului.”

Fosta prevedere suna în felul următor: ”În cadrul fiecărei instanţe judecătoreşti funcţionează un colegiu de conducere. Preşedintele instanţei este şi preşedintele colegiului de conducere.”

Înainte de modificare, CSM-ul a consultat instanțele judecătorești din țară.

Curtea de Apel Cluj ”a apreciat a fi necesară și reglementarea ipotezei în care nu se reușește ajungerea la un consens între membrii colegiului de conducere în alegerea unui membru al colegiului de conducere care să prezideze ședința colegiului. Într-o atare situație, se pot reglementa și alte criterii prin care să se stabilească persoana care să prezideze colegiul de conducere, precum: judecătorul cu cea mai mare vechime în funcția de judecător dintre membrii colegiului de conducere; în cazul instanțelor la care funcționează secții, președintele secției civile sau penale, în funcție de problemele înscrise în ordonea de zi, și altele similare”

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns