fbpx

Celebra judecătoare Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a luat, astăzi, o hotărâre drastică: excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat, printre alții, pe Dan Voiculescu.

Aceasta a fost exclusă pentru încălcarea Art. 99 lit.  b) din Legea 303/2004, care arată că se sancționează ”încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București poate ataca hotărârea cu recurs la Înalta Curte.

Bogdan a fost acuzată că a primit bani de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, care avea calitatea de parte civilă în dosarul ICA, în care a fost condamnat Voiculescu. Agenția Națională de Integritate a hotărât anterior că judecătoarea nu a fost într-o stare de incompatibilitate/conflict de interese. Aceasta a explicat că a predat în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei și corupției funcționarilor unei instituții (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

”Sanctionarea unui judecator care a solutionat o cauza penala nu poate duce la redeschiderea dosarului. Nu exista o asemenea procedura reglementata in Cod”, a precizat pentru Clujust.ro judecătorul penalist Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj.

Amintim că, în dosarul lui Voiculescu, contestatia in anulare a fost respinsa in complet de divergență.

”Noi am sustinut asta intotdeauna, că e incompatibilă. Contestatia in anulare in dosarul Voiculescu a fost respinsa in complet de divergenta pe acest motiv. Iata ca incepe sa se faca dreptate. Iar cu ocazia solutionarii apelului, aceasta judecatoare respingea ca inadmisibile cererile de recuzare, in mod evident pentru a impiedica completul competent sa se pronunte cu privire la temeinicia acestora.”, a comentat pentru Clujust.ro avocatul Lucian Criste, colaborator al profesorului Gheorghiță Mateuț, care l-a apărat pe Dan Voiculescu.

Hotărârea

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Citește ce spunea în urmă cu un an deputatul de Cluj Steluța Cătăniciu despre magistratul Camelia Bogdan

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina