fbpx

Rechizitoriul Parchetului Turda în cazul transfrontalier de proxenetism. Interlopi la alt nivel cu Telegram, Wickr Me: ”nu mai mere ca acum 10 ani”

Rechizitoriul celebrului caz de proxenetism de la Parchetul turdean, în care s-a colaborat cu autoritățile spaniole și s-au efectuat percheziții și în Spania, este ca un scenariu de film: Unul dintre liderii grupării, poreclit ”Unchiu”, despre procurorii notează că nu se făcea prostituție stradală în sudul insulei Tenerife fără să-și primească partea,  vorbea cu nașul său, poreclit ”Calu”, să treacă pe Telegram și Wickr Me. Acesta din urmă a devenit specialist în anchetă penală, spunând despre munca procurorilor: ”Au un puzzle cu 100 de piese. Au 60, ca să-l facă tăt, nu mai mere ca cum 10 ani, nu poţi că…la instanţă când mer acum, poţi s-o prosteşti pe aia… Nu contează ce stii, contează ce poti dovedi, dacă poti să dovedești o suge-n cur”

Procurorii Marian Trif și Anca Sas de la Parchetul Judecătoriei Turda au trimis la instanța, cu siguranță, cazul lor cel mai important de până acum și probabil și din următorii ani. Prin Rechizitoriul care are nu mai puțin de 231 de pagini, au fost trimiși în judecată Flaviu Oltean, poreclit ”Naposim”, Mihai Moldovan, zis ”Calu”, Gheorghe Săiceanu, zis ”Unchiu”, Robert Negoescu, zis ”Bâcu”, Andrei Robert Cladoveanu, Mirela Cocoloș, Sorin Alexoae, zis ”Boxerul”, femeia de afaceri Viorica Ancuța Cârcu, mama acesteia, Emilia Cîrcu, Alexandru Dan Țandură, zis ”Dracu”, Laura Luminița Micu și Ionuț Petre Hârlav

În dosar sunt 13 persoane vătămate, însă doar o parte civilă.

Redăm câteva părți din rechizitoriu care se referă la încercări de influențare a declarațiilor, scurgeri de informații din timpul urmăririi penale, discuții pe aplicații criptate precum WhatsApp, Telegram și Wickr Me și cum analizau incupații munca procurorilor, ca un puzzle.

”la data de 18.04.2020, persoana vătămată a participat la o petrecere unde a fost abordată de inculpatul Mihai Moldovan care i-a atras atenţia că nu a fost frumos din partea ei să dea declaraţii la DIICOT şi i-a oferit suma de 50 000 de euro pentru a intermedia o „impăcare” între ea şi Oltean Flaviu.

Aspectele arătate mai sus se coroborează cu declaraţia martorului M C, tatăl numitei M M care a arătat că fiica sa i-a mărturisit că prietenii inculpatului Mihai Moldovan, care se aflau în Tenerife, au fost cei care i-au ajutat să se stabilească în insulă.

Singurul prieten al inculpatului care locuia în Tenerife era inculpatul Gheorghe Săiceanu, finul său, care controla şi controlează în continuarea prostituţia stradală din sudul insulei Tenerife, zona Las Americas, nicio persaonă neputând practica prostituţia fără că să-i plăteasca taxa de stradă, reprezentând o sumă fixă care era obţinută din activitatea de prostituţie.

Activitatea de complicitate anterioară a inculpatului, respectiv facilitarea plecării inculpatului Oltean Flaviu în străinătate cu numita Mihaela Moldovan Cosmina, este mărturisită chiar de către inculpatul Mihai Moldovan ,în acest sens fiind conversaţie purtată de inculpat cu o persoană care are numărul de telefon 074…..05, ( “Dorna Valy” ), redată în cuprinsul procesului-verbal de acces în telefonul inculpatului

Redăm în continuare conţinutul relevant:

Mihai Moldovan: M-am supărat pe el

Mihai Moldovan: Se crede interloapă

Dorna Valy: Pai de mult ziceai că face prostii

Mihai Moldovan: Da, dar acum întrece măsura şi mă face de ruşine Mihai Moldovan: Zice că poate sinEur

Dorna Valy: Ghiţă ce zice ?

Mihai Moldovan: incă nu am vorbit cu el transant da o sa vb cu el ! Un pic are boală asta da are caracter macar

Dorna Valy: Mulţi suntem, puţini rămânem

Mihai Moldovan: Eu l-am luat păduche şi l-am scos în lume $1 alunE să creadă că e băiată

Dorna Valy: Plus că 1-ai şi năşit

Mihai Moldovan: Clar, şi 1-am scos din datorii

Mihai Moldovan: M-a supărat tare

procesul-verbal de acces în telefonul inculpatului Mihai Moldovan , în care este redată discuţia purtată de către acesta cu “Finu Ghiţă Tenerife” , respectiv inculpatul Gheorghe Saiceanu, prin intermediul aplicaţiei WhatsApp. Din cuprinsul acestei discuţii reiese în primul rând că cei doi utilizau pentru comunicare aplicaţii informatice cu un nivel de securizare extrem de ridicat (Telegram), însă şi alte terminale mobile, pe care le schimbau.

Redăm in continuare conţinutul relevant:

Gheorghe Săiceanu: Cf Nasu

Gheorghe Săiceanu: Mai ai Telegram

Gheorghe Săiceanu: Vz c-am schimbat

Gheorghe Săiceanu: Dă-mi un ok

Gheorghe Săiceanu: (îi transmite o fotografie a unui contact denumit Fantasma şi nr. +49 15210390905 “)

Gheorghe Săiceanu: O zi bună

Mihai Moldovan: Ok

De altfel incă din anul 2016, cei doi discutau utilizand aplicatii informatice criptate, semnificativă fiind conversatia purtată la data de 26.04.2016, ocazie cu care inculpatul Gheorghe Săiceanu i-a transmis inculpatului Mihai Moldovan să utilizeze pentru comunicare aplicaţia informatică Wickr Me, care ştergea mesajele automat în 10 secunde de la momentul în care sunt citite.

Gheorghe Săiceanu: Coboară ti aplicaţia asta noua  Wickr Me

Gheorghe Săicaenu: Şi urmează instructiunile

Gheorghe Săiceanu: E foarte simplu

Mihai Moldovan : Ok

Gheorghe Săicaenu: Scrii la cineva şi în 10 secunde se şterge singur mesajul

Mihai Moldovan: Serios

Gheorghe Săiceanu: L-am citit şi se şterge automat singur

Gheorghe Săiceanu : Da

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Mihai Moldovan a săvârşit două infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, faptă prev. de art. 272 alin.1 din C.pen., în legătură cu infracţiunea de complicitate la proxenetism, în scopul îngreunării activităţii de cercetare a faptei.

Astfel, din declaraţia persoanei vătămate M M C din data de 01.06.2020, a reieşit că, la data de 18.04.2020 a participat la o zi de naştere, la o cabană în satul Copăceni, unde au fost mai multe persoane printre care şi inculpatul Mihai Moldovan care i-a propus suma de 50 000 de euro, pentru a-şi schimba declaraţiile date în cursul urmăririi penale, privind infracţiunea de trafic de persoane-făptuitor Oltean Flaviu. in acel context, inculpatul Mihai Moldovan i-a transmis că nu mai are sens să continue demersul său judiciar şi că are pe cineva „inăuntru” la DIICOT care s-ar fi interesat de dosarul său şi că a aflat ce a declarat, spunându-i că nu a fost frumos ce a făcut şi nu a declarat bine.

Declaraţia persoanei vătămate se coroborează cu procesul-verbal din data de 07.07.2020, de acces în telefonul inculpatului Mihai Moldovan , care surprinde discutia avută de către Mihai Moldovan Septimiu cu Oltean Flaviu Stefan, din data de 18.04.2020, prin intermediul aplicaţiei WhatsApp.

Oltean Flaviu “Delleted by the sender” (mesaj sters de expeditor)

Oltean Flafiu: “Delleted by the sender” (mesaj sters de expeditor)

Mihai Moldovan : Sunt la Copăceni

Mihai Moldovan: Vorbesc cu ea

Mihai Moldovan: Te sun când plec

Oltean Flaviu: Legat de mine ? Ce ea

Mihai Moldovan: Mihaela

Oltean Flaviu: Esti cu Mihaela

Mihai Moldovan: Da şi Ionuţ

Oltean Flaviu: (aprobă acest aspect printr-un emoticon reprezentând degetul mare ridicat) Mihai Moldovan: Te sun când plec de aici

Oltean Flaviu :(aprobă acest aspect printr-un emoticon reprezentând degetul mare ridicat)

la data de 10.01.2021, inculpatul Mihai Moldovan Septimiu l-a vizitat la Penitenciarul Gherla pe inculpatul Oltean Flaviu Ştefan, conversaţia fiind captată şi înregistrată ambiental, ocazie cu care i-a adus la cunoştinţă activităţile efectuate de organele de urmărire penală în dosarul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, deşi ancheta era în etapa de investigare a faptei, acesta cunoscând ce persoane au fost audiate şi ce întrebări li s-au pus.

Cu această ocazie, inculpatul Mihai Moldovan i-a transmis lui Oltean Flaviu că în cauză a fost audiată “Wanda”, că este căutata “Carola” şi încă o persoană, Mihaela, sau un nume asemenător. Inculpatul Mihai Moldovan i-a mărturisit inculpatului Oltean Flaviu Ştefan că Adelina (se referă în mod evident la B.A.C), a vorbit cu el, şi i-a spus că a dat o declartie “naşpa” la poliţie, însă nu vrea să-şi menţină declaraţia în instanţă, spunându­i că i-a arătat o citaţie în care scria că e persoana vătămată şi alta în care avea calitatea de martor. Totodată, inculpatul Mihai Moldovan îi spune că i-a dat acesteia suma de 1000 de euro pentru a-şi schimba declaraţia, bani care ulterior i-au fost rambursati de catre O C, soţia lui Oltean Flaviu.

În continuare Mihai Moldovan i-a spus numitului Oltean Flaviu ce anume întrebări i s­au pus de către procuror numitei Branişte Adelina Claudia.

Mihai Moldovan Septimiu: O caută pe Oanda. Pe Oanda o caută. Cine-i aia Oanda? Oanda, Vanda…o caută pe aia, pe Carola şi pe încă una. Aia ce nu ştiu,..Mihaela sau aşa ceva..Auzi, ei, pe tătă lumea pe care o chemat acolo, fete, le-o chemat să spună că tu ai ţinut-o pe aia în tensiune şi i-ai luat tot cash-ul. Şi dădeau şei dreptul. De-aia le-a luat pe ele…

Oltean Flaviu Ştefan: Aia, Adelina aia…si aia-i proastă ?

Mihai Moldovan: La început, când a vorbit cu mine, mi-a zis că o scris naspa la politie si o zis că nu vrea să fie de acord cu declaratia aia când merge în instantă. Mi-a arătat o declaratie …o citatie de-a ei în care scria că-i parte vătămată. Mi-a  arătat alta în care scria că-i martor. Nu stiu care-i situatia exactă.

Mihai Moldovan: Prima dată a fost persoană vătămată si după aia martor Oltean Flaviu: A..cred că scopul a fost…da

Mihai Moldovan: Si pe mine m-a întrebat dacă io…asa…si i-am spus că-i dau 1000 si  mi-a dat Claudia inapoi de mult.

Oltean Flaviu:Da, da, da

Mihai Moldovan: Asa a învârtit-o şi asa a pus-o că voia să scoată că tu de fapt n-ai iubit…că tu ..cum să spun eu…că tu de fapt ai folosit, dar n-ai iubit.

În continuarea conversaţiei inculpatul a recunoascut implicarea sa în activităţile infracţionale, comparând ancheta cu un puzzle cu 100 de piese, din care doar 60 sunt în posesia anchetatorilor. Totodată, acesta face referire şi la Gheorghe Săiceanu (Ghită), în contextul în care acesta din urmă ar fi temător că inculpatul Mihai Moldovan Septimiu sau Oltean Flaviu Stefan l-ar trăda şi ar dezvălui activitătile sale.

Mihai Moldovan: Au un puzzle cu 100 de piese

Oltean Flaviu: Da..

Mihai Moldovan: Au 60, ca să-l facă tăt nu mai mere ca cum 10 ani, nu poţi că…la instanţă când mer acum, poţi s-o prosteşti pe aia că acela...Vulpi o prosteşte să scrie…

Mihai Modovan: intelegi?? No. Da ideea care-i ? nu pot să finalizeze ca faptă. Nu-i găsesc capetele. Si de-aia avansează cu mine şi cu aşa şi cu aşada Ghită  greşeste, nu m-a sunat anul acesta deloc. Eu l-am sunat data trecută, tot timpul 1-am sunat, iar el nu m-o sunat deloc. Ă..am asa un felling din acela…eu am ajutat pe toată lumea, lumea m-a  băgat la puscărie, lumea vrea să mă bage la puscărie eu am…el tot aşă dă, că lumea  vrea să-1 bage …nu de tine direct, da o dă si-n tine, o dă si-n mine. Eu cred că-1 invată cineva că poate eu sau tu am fi cu de-alea sau…zero barat.

Mihai Moldovan:                 deci tot o fost o...Nu contează ce stii, contează ce poti dovedi, dacă poti să dovedesti o suge-n cur

Oltean Flaviu: Da, n-are ce face

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a reuşit să identifice toate piesele puzzle-ului, astfel cum a fot descrisă activitatea infracţională de către inculpatul Mihai Moldovan, rezultând că inculpatul Mihai Moldovan 1-a ajutat pe Oltean Flaviu să se deplaseze în Tenerife, iar în Tenerife, Gheorghe Săiceanu, poreclit „Unchiu”, care controla prostituţia stradală a facilitat ab initio activitatea de practicare a prostituţiei desfăşurată de persaonele vătămate M M C şi B A C, pentru inculpatul Oltean Flaviu.

Implicarea inculpatului Gheorghe Săiceanu în activitatea de început a practicării prostituţiei de către Mihaela Moldovan şi Branişte Adelina în Tenerife rezultă din declaraţia persaonei vătămate Mihaela Moldovan Cosmina, declaraţiile martorilor Moldovan Cosmin, Oprea Marin Georgiana, din discuţiile purtate de către O M G cu M M C, prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, din conversaţiile purtate de către inculpatul Mihai Moldovan Septimiu prin intermediul aplicaţiei WhatsApp cu Gheorghe Săiceanu, însă şi cu o persoană neidentificată care este salvată în telefonul inculpatului cu numele de Valy Dorna şi din înregistrarea ambientală a discuţiei purtată de către Mihai Moldovan cu Oltean Flaviu în penitenciar, însă şi dintr-o conversaţie telefonică purtată de către Gheorghe Săiceanu cu sora sa,  B M

Din declaraţiile persoanei vătămate M,M C a reieşit că, Gheorghe Săiceanu care locuia în Tenerife de 20 de ani, a facilitat şederea celor două fete, B A a şi M M şi a inculpatului Oltean Flaviu, le-a oferit toate informatiile necesare despre insula, pentru a putea practica prostitutia, a închiriat un apartament la sosirea acestora în Tenerife, în complexul Copacabana, şi 1-a ajutat pe numitul Oltean Flaviu să închirieze un autoturism care a fost folosit de către acesta pentru a le transporta pe fete la locul unde se prostituau, a le supraveghea şi a le asigura protectia, toate aceste activitaţi fiind realizate în scopul practicării prostituţiei de către cele două fete, în favoarea numitului Oltean Flaviu Ştefan.

Persoana vătămată M M C a arătat că Moldovan Mihai Septimiu a facilitat activitatea de proxenetism a persoanei vătămate, stabilind legătura dintre Gheorge Săiceanu, finul numitului Mihai Moldovan Septimiu, şi Oltean Flaviu, de asemenea fin al acestuia, primul fiind în Tenerife de aproximativ 20 de ani.

Cele arătate de persoana vătămată sunt confirmate şi de către martorii O M G şi M C

Fiind audiată, O M G a arătat că Oltean Flaviu şi M M i-au spus că inculpatul Gheorghe Săiceanu 1-a ajutat pe inculpatul Oltean Flaviu să ajungă în Tenerife şi să desfăşoare activitatea de proxenetism. Martora nu a putut preciza cum anume i­a ajutat, spunând însă că Oltean Flaviu îl respecta pe Gheorghe Săiceanu întrucât 1-a ajutat foarte mult.

De asememea, martorul M C a arătat că fiica sa i-a mărturisit că prietenii inculpatului Mihai Moldovan , care se aflau în Tenerife, au fost cei care i-au ajutat să se stabilească în insulă, or singurul prieten pe care îl avea Mihai Moldovan în insulă era Gheorghe Săiceanu.

Semnificative sunt conversatiile purtate de către Mihai Moldovan cu persoana care este salvata in telefonul inculpatului sub numele de Valy Dorna, evaluate şi prezentate mai sus, însă şi o conversaţie purtată de către Gheorghe Săiceanu cu sora sa, B M. Prin această din urmă conversaţie Gheorghe Săiceanu confirmă verosimilitatea aserţiunilor persoanei vătămate Mihaela Moldovan, arătând că este foarte stresat întrucât aceasta a spus totul, „de la A la Z”, organelor de urmărire penală, şi „tot se ştie, tot, tot, tot, tot”

Săiceanu Gheorghe: Îs foarte stresat în ultimul timp acuma, ce s-o întâmplat că nu pot să-

ti spun,cu cumătrul… sti cu cine zic, deci naşpa, tare, tare, tare

Mari: Aha

Săiceanu Gheorghe: Tot se stie, tot, tot, tot,

Mari: da… păi am văzut la televizor.

Săiceanu Gheorghe: Nu, n-am eu treabă.., nici-o legătură

Mari: A..

Săiceanu Gheorghe: Nuuu, nu, nu.,

Mari: Aa, credeam că are legătură şi cu tine.

Săiceanu Gheorghe: De-aia şi numele când mi le schimb, e să nu fie al tău, că dacă o sună pe

soră-se

Mari: Aaa, da

Săiceanu Gheorghe: Cumătrul care a fost aici, gândeste-te bine, cumătrul cu cine o fost.  Mari: Ştiu

Săiceanu Gheorghe: Tot se ştie de aicea, tot, tot,tot,tot.

Mari: hh.

Săiceanu Gheorghe: Tot, tot.

Mari: EI e acolo unde trebuie?

Săiceanu Gheorghe: Da, si acuma e acolo, tot îl amână îl tot amână, că vrea să adune  probe, da, tot se  stie de la A la Z de când o venit până când o… tot o dat  în gât aia.

Mari: Mda.

Săiceanu Gheorghe: No în fine, mai trebuie si probe.

Mari: Da, no ce să zic…

Săiceanu Gheorghe: Cu ăştia nu, stai liniştită, n-am nicio, n-am avut niciodată legături cu ei.

Inculpatul Gheorghe Săiceanu a controlat prostituţia stradală din sudul insulei Tenerife, zona Las Americas, nicio persoană neputând practica prostituţia fără să plătească o suma de bani săptămânal, în cuantum de 100 sau 200 de euro.

Aceste fapte rezultă din probele directe furnizate de conversaţiile purtate prin intermediul aplicaţiei informatice WhatsApp de către martora Cotescu Ruxandra Elena cu proxenetul său, Cladoveanu Robert Andrei Nicolae, însă şi cu martora S.L.G, persoană care practica prostituţia în insulă. De asemenea, acestea aspecte rezultă din declaraţia martorei C.R.R, din declaraţia inculpatului Cladoveanu Andrei Robert Nicolae, şi nu în ultimul rând din declaraţia persoanei vătămate M M C

De asemenea din procesul-verbal de interpretare a materialului rezultat în urma percheziţiei informatice efectuate pe telefonul inculpatului Robert Valentin Negoescu, declaraţia inculpatului Robert Valentin Negoescu, declaraţia martorului Mihai Ionuţ Alexandru, declaraţia inculpatului Cladoveanu Andrei Robert Nicolae, proces-verbal de interpretare a materialului rezultat în urma percheziţiei informatice efectuate pe telefonul inculpatului Săiceanu Gheorghe, procese-verbale de redare a interceptărilor inculpatului Sorin Marius Alexoae, rezultă, fără niciun dubiu că inculpatul Gheorghe Săiceanu, controla prostituţia stradală în sudul insulei Tenerife, fiind poreclit „Unchiu”.

Tototodată, fără niciun dubiu rezultă că persoanele care doreau să practice prostituţia la stradă, în sudul insulei Tenerife, în zona Las Americas, „ii plăteau” strada inculpatului Gheorghe Săiceanu, fiind astfel identificate următoarele persoane de sex feminin: MMC, B A C, O M G, M A, C R E, C A P şi S L G.

in primul rând, porecla inculpatului Gheorghe Săiceanu este foarte importantă, întrucât îl plasează ca destinatar al taxei de stradă pe care o plăteau persoanele vătămate direct sau prin intermediul proxeneţilor.

Porecla inculpatului rezulta ab initio efectuării oricăror audieri de martori din investigatiile făcute de organele de în surse deschise, prima sursa investigată fiind reteaua de socializare Facebook. Astfel, pe pagina de Facebook a numitului Robert Valentin Negoescu, poreclit „Bicu”, au fost identificate mai multe fotografii în care apărea inculpatul Gheorghe Săiceanu împreună cu Robert Valentin Negoescu, însă şi cu alte persoane de sex masculin, care i s-au adresat în comentariile publicate cu apelativul „UNCHIU”.

De asemenea, în conversaţia purtată prin intermediul aplicatiei facebook de către Mihaela Moldovan Cosmina cu persoana vătămată Marin Alexandra, aceasta din urmă i-a spus că împreună cu proxenetul ei, inculpatul Robert Valentin Negoescu, se vor deplasa la „UNCHIU”.

Ulterior acestor aspecte identificate în prima parte a investigaţiei, porecla inculpatului a fost confirmată de către martori şi inculpaţi.

Fiind audiat, martorul M.I.A l-a recunoscut dintr-o fotografie pe inculpatul Gheorghe Săiceanu, arătând că porecla acestuia era „Unchiu” şi că era apropiat de Robert Valentin Negoescu.”

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!