fbpx

Reacție la postarea tânărului judecător: ”De ce nu s-a scris un singur cuvânt și despre munca grefierilor?”

O pensionară care a lucrat ca grefier ne-a trimis, ca reacție la postarea virală a tânărului judecător din Târgoviște despre volumul mare de muncă, nemulțumirea ei că nu se spune și de munca grefierilor.

Elena Manuela Ștefan, grefier pensionar (dactilograf), ne-a trimis următorul e-mail pe office@clujust.ro:

”Am citit articolul postat de domnul magistrat de la Judecătoria Târgoviște, însă cu uimire am constatat că se scrie numai și numai de munca și activitatea desfășurată de magistrat…

Oare de ce nu s-a scris un singur cuvânt și despre munca grefierilor, precum și a personalului auxiliar, fără de care, așa cum se știe nu poate desfășura?

De precizat faptul că încă de la înființarea sistemului de justiție, organigrama era alcătuită din judecător, grefier, dactilograf, care din data de 01 01 2005 Ministrul Justiției a propus prin ordin transformarea posturilor de dactilograf în cele de grefier, deoarece aceștia erau cu experienta și devotament în acest sistem.

Consider că în mod special nu s-a invocat în acest articol și despre activitatea grefierilor și cel al personalului auxiliar, care are foarte, foarte multe atribuții prevazute în fișa postului.

De asemenea, grefierul face parte din completul de judecata și care pregătește ședința (conform R O I). Din perspectiva mea ca și grefier (dactilograf), să fie completat articolul cu o fraza și cu privire la activitatea desfășoară de grefieri, precum și al personalului auxiliar.

Noi pensionarii grefieri am muncit la fel de mult alături de magistrați timp de peste 35 de ani și ca atare am predat ștafeta tinerei generații.

Eu, grefier pensionar, mi-am ales aceasta profesie de dactilograf din 01 decembrie 1985 și am muncit cu drag și pasiune timp de 35 ani și 2 luni.

Sunt foarte multe lucruri frumoase în acest domeniu, însă trebuie precizat că există volumul de muncă care nu este normat, stres, satisfacție…

Pentru cei care și-au ales să își desfășoare activitatea în acest domeniu, le doresc sănătate, răbdare, devotament.”

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!