fbpx

Reacția președintelui CSM la atacul ministrului Stelian Ion: ”este important dialogul, iar nu monologul frecvent”

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a reacționat la atacul lansat recent de ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

“Preşedintele CSM nu comentează declaratiile ministrului justitiei. Consideră că este necesar să se rezolve problemele reale, cronice ale sistemului judiciar, sens în care este important dialogul, iar nu monologul frecvent, fie el şi public”, transmite purtătorul de cuvânt al CSM.

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a acuzat CSM că încearcă să acapareze atribuţiile care revin altor instituţii. Stelian Ion recunoaşte fără perdea că nu are o relaţie bună cu CSM.

Întrebat, în cardul unui interviu pentru HotNews, dacă CSM face politică, Stelian Ion a răspuns: “Un fel de politică în zona justiţiei putem spune că face, pentru că sunt luări de poziţie în zona justiţiei care ţin de anumite propuneri legislative. Nu este neapărat un lucru rău şi politica nu este în sine un lucru rău. Este o politică în sensul de a contribui la unele decizii publice.”

“Rolul CSM este acela de a garanta independenţa justiţiei. Pe aceasta ar trebui să-şi concentreze întreaga activitate, nu neapărat pe a lua comva rolul Ministerului Justiţiei în privinţa administrării. Sunt chestiuni care trebuie verificate cu mare antenţie şi de aceea venim cu propuneri noi şi în ceea ce priveşte modul de organizare şi funcţionare a CSM. Fiecare trebuie să ne vedem şi să ne înţelegem foarte clar rolul pe care îl avem, potrivit Constituţiei, şi să nu încercăm pas cu pas să acaparăm atribuţiile care revin altora.

De la începutul mandatului am încercat să am o colaborare foarte bună cu CSM şi voi face lucrul acesta indiferent că nu voi fi de acord cu unele măsuri, cu unele poziţii, cu unele acţiuni care vin din zona CSM. Oamenii vin şi pleacă din aceste funcţii. CSM-ul de azi nu va mai fi asemănător poate cu CSM-ul care va fi peste 1, 2 ani, când vor fi alegeri. E foarte important să recâştigăm încrederea în instituţii. CSM e o instituţie fundamentală a statului român. Aşa că, indiferent că îmi plac sau nu îmi plac unele luări de poziţie sau acţiuni, indiferent că vin unele atacuri din acea zonă, voi continua să militez pentru o bună înţelegere între Ministerul Justiţiei, CSM şi celelalte organisme”, a mai declarat Stelian Ion.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina