fbpx

Reacția președintelui CA Cluj, Dana Gîrbovan, la protestul și memoriul avocaților VIDEO EXCLUSIV

După protestul avocaților și după ce a primit memoriul din partea conducerii Baroului Cluj, președintele Curții de Apel Cluj, judecător Dana Gîrbovan, a declarat în exclusivitate pentru Clujust următoarele:

”Voi trimite cu siguranță acest memoriu colegilor pentru aducerea la cunoștință a conținutului. Am înțeles că este un demers pentru apărarea profesiei de avocat. Ce vreau eu să subliniez este că importanța independenței avocatului este la fel de importantă ca și independența judecătorilor și ca independența procurorilor. Independența justiției nu poate fi văzută pe bucăți, ea este cumva circumscrisă și condiționată de respectarea statutului fiecărei profesii care contribuie la buna desfășurare a actului de justiție, la un act de justiție independent. Dreptul la apărare este un drept fundamental al fiecărui cetățean al acestui stat. Este respectat de judecătorii Curții de Apel Cluj și înțeles ca atare.”

Întrebată dacă a observat o degradare în timp a relației dintre avocați și judecători, judecătoarea Dana Gîrbovan a precizat: ”Tocmai discutam cu colegii avocați despre necesitatea de a se relua raporturile de bună colaborare, de reconstrucție a încrederii între profesiile juridice. Există și acel ghid de curând adoptat privind bunele practici între avocați și judecători. Chiar am discutat și subliniat necesitatea ca acest ghid de bune practici să fie pus în practică și să nu rămână o simplă cărțulie pe birourile noastre.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns